oliebollentoernooi


Oliebollentoernooi


Oliebollentoernooi


Het Oliebollentoernooi werd voor het eerst georganiseerd in 1953. Het heette toen overigens Oudejaarshandicap toernooi. Deelname stond open voor alle Huizer ingezetenen en de leden van de T.T.V. Huizen.


Het Oliebollentoernooi is een handicaptoernooi, waarbij zwakkere spelers of speelsters een voorsprong krijgen op sterkere spelers of speelsters. Zodoende heeft iedereen evenveel kans op de eindoverwinning. Ook voor dit toernooi is een wisselbeker ingesteld, die in 1984 door Herman Galet definitief werd veroverd, omdat hij het Oliebollentoernooi voor de vijfde maal wist te winnen. Vervolgens stelde hij die wisselbeker en een nieuwe wisselbeker ter beschikking van de vereniging.


In 1970 besloot het bestuur de opzet van het Oliebollentoernooi enigszins te veranderen. De niet-leden uit Huizen kwamen tegen elkaar uit op een aparte avond. De beste 10 spelers van die avond mochten zich meten met de leden die een avond erna hun wedstrijden speelden.


In de beginjaren, toen het toernooi nog in de kinderschoenen stond en er slechts 30 deelnemers actief waren, werd er door de diverse bestuursleden een actieve periode van oliebollen bakken ingelast. De oliebollen werden op de avond van het toernooi verkocht en de opbrengst kwam in de verenigingskas.

Ook werd thee en koffie in een keteltje van huis meegenomen en aan de deelnemers tegen betaling verstrekt. Later zou het idee van het zelf oliebollen bakken weer overgenomen worden.


De prijzen van het Oliebollentoernooi werden diverse malen ter beschikking gesteld door de winkeliers van Huizen. De bedelacties van de diverse bestuurs- en commissieleden leverden wel altijd succes op. Zo was in ëën van de beginjaren de hoofdprijs maar liefst een vierkleuren ballpoint!


In de jaren '70 werd een begin gemaakt met een apart Oliebollentoernooi voor de jeugd.


In 2015 mocht Piet Knop voor het eerste zijn pietbokaal uitreiken aan de nieuwe oliebol, deze eremelding heeft hij te danken, dat hij alle jaren heeft meegedaan.Oliebollentoernooi 2022 volwassen, zowel voor leden en niet leden op één avond


Vrijdag 30 december.

Deelname is gratis.

Aanvang: 20:00 uur.

Duur: 24:00 uur.

Graag om 19:30  aanwezig i.v.m de indeling en evt. mutaties.

De uiterlijke inschrijvingsdatum is woensdag 29 decemeber.

Bij voorkeur digitaal inschrijven,voor vragen stuur dan een mail naar: tcstoernooien@ttvhuizen.nl


Oliebollentoernooi  2022  jeugd


Vrijdag 30 december.

Deelname is gratis.

Het toernooi begint om 10:00 uur.

Duur 15:00 uur.

Zaal open vanaf 9:00u

Graag om 9:30 aanwezig i.v.m de indeling en evt. mutaties.

De uiterlijke inschrijvingsdatum voor de jeugd is donderdag 29 december.

Bij voorkeur digitaal inschrijven, voor vragen stuur dan een mail naar: tcj@ttvhuizen.nl

Bij deelname geeft u automatisch toestemming voor het maken van foto's, voor het publiceren op sociale media en intern gebruik. Wilt u dat niet geeft het door aan de toernooileiding of bij inschrijving.