Nieuws


Nieuws

06 juli 2021


Donderdag 1 juli was de Algemene Leden Vergadering waarin het boekjaar 2020 besproken is. Daarnaast waren er nog een aantal noemenswaardige gebeurtenissen, naast het terugkijken op 2020 is er ook een vooruitblik gedaan op 2021.
De A.L.V. is gehouden in de 1e zaal, waar de onderlinge afstand gewaarborgd kon worden. In totaal waren er 26 aanwezigen, iets minder dan gebruikelijk.
 
Lennard van Leuven is herkozen als voorzitter. Net als Kees Harmsen als vertegenwoordiger van de Z.K.C.
Geert Molenaar is na ruim 3 jaar afgetreden als vertegenwoordiger van de P.A.C. en Frank Hagen is na 4,5 jaar afgetreden als secretaris. Helaas zijn er nog geen opvolgers gevonden, dus meld je aan.
Monique Gerritse-van de Brug en Jan Visser hebben zich opgegeven voor de kascontrolecommissie 2021. Nico Luiks is reserve.

 De mentaliteit beker is niet uitgereikt omdat er niemand bovenuit stak. Dit geldt ook voor de René Schijff Bokaal 2020-2021, daar er geen team vertegenwoordigt was op landelijk niveau.
Jurriaan Dekker, Edwin van Dijk en Patrick hebben een speldje ontvangen voor hun 25-jarig lidmaatschap. Ze hadden thuis al een bos bloemen ontvangen.
Bert Jongerden werd geëerd voor zijn 50-jarig lidmaatschap, hij ontving naast een speldje ook een mooi aandenken. En natuurlijk ook een bos bloemen.
Robert Bunschoten is benoemd tot lid van verdienste en ontving een oorkonde uit handen van de voorzitter. Robert heeft diverse functies ingevuld zoals vertegenwoordiger P.A.C., vertegenwoordiger Z.K.C., commissie taken bij de Z.K.C. en voorzitter.


13 juni 2021


Het Oranje OpeningsToernooi.


Na een lange tijd mochten we weer bij TTV Huizen een toernooi organiseren. Het werd natuurlijk het Oranje OpeningsToernooi. Op vrijdag 11 juni 2021 gingen we van start, wel op tijd want het mocht geen nachtwerk worden. Het toernooi begon om half acht. Er waren 16 deelnemmers en die werden verdeeld over vier poules. In de twee zalen van TTV Huizen was ruimte voldoende, zodat er afstand gehouden kon worden en elke poule speelde op twee tafels. 


De vier winnaars van de poules, Robert S, Jurriaan, Peter en Pieter speelden de halve finales.


De finale ging uiteindelijk tussen Jurriaan en Pieter. Pieter won en werd de eerste Oranje kampioen van TTV Huizen. Pieter, gefeliciteerd met je overwinning.

Het was een leuke avond met een hapje en drankje en het voelde ouderwets gezellig om weer eens een redelijk gevulde kantine en zaal te hebben. 


De TCS dankt alle spelers en publiek hartelijk voor jullie deelname en de aanmoedigingen en we hopen snel tot een volgende keer.

Foto: Lennard van Leuven
Foto: Lennard van Leuven
Foto: Geert Molenaar
Foto: Geert Molenaar
Foto: Cees Lam
Foto: Cees Lam

04 juni


Nieuwe versoepelingen &  Het Oranje Openingstoernooi – Vrijdag 11 juni (Corona-proof)
  
We zijn weer aan het tafeltennissen! Ik ben heel blij dat er in de afgelopen 3 weken alweer flink wat leden een balletje geslagen hebben op alle verschillende avonden, op de woensdagmiddag en op zaterdag.
 
Het gaat goed met de corona cijfers en de volgende versoepelingen zijn vanaf dit weekend een feit.
Vanaf 5 juni mogen de kleedkamers en douches weer gebruikt worden en ook de kantine mag weer open. Wel tot maximaal 22.00 uur, maar dat betekent dat het echte verenigingsleven voorzichtig weer een beetje begint.
 
Nu het weer kan en weer mag organiseren we, corona-proof natuurlijk, ook gelijk een eerste activiteit.  Het "Oranje Openingstoernooi" op vrijdag 11 juni. Dit ziet er als volgt uit:

 • Reserveren (aanmelden) is verplicht. Klik op onderstaande link om je aan te melden!
 • Binnen in de kantine houden we 1,5 meter afstand
 • We gaan er vanuit dat het lekker weer is en maken dan ook een terras buiten
 • Er worden weer eens ouderwets lekkere hapjes geserveerd!
 • Aanvang 19.00 uur
 • Het thema is "Oranje", "Speelt Nederland dan? Nee, dat is pas zondag!"
 • Vanaf 20.00 uur start het toernooitje. Cees zet hiervoor een leuk schema op!
 • 21.30 prijsuitreiking
 • 22.00 uur sluit de bar

 
Kom je ook! Meld je aan via deze link
https://forms.office.com/r/WFASJdddyp
  

Aankondiging  Algemene Leden Vergadering.
 
De eerder vastgestelde datum van 29 maart kon niet doorgaan vanwege de Corona crisis.
Aangezien er regels verbonden zijn aan het uitstellen van een A.L.V. is het dan nu toch zaak om deze vergadering te plannen.
De genodigden ontvangen in de week van 17 juni een mail met nadere toelichting inzake de invulling van de avond, datum en tijd.
De vergadering zal plaatsvinden in de 1e zaal, waarbij we een minimale afstand van 1,5 meter kunnen hanteren.
   

Senioren competitiespelers

Van jullie zijn er helaas nog geen reactie vernomen. Kunnen jullie graag een reactie voor het weekend geven. Zo niet dan ga ik er vanuit dat jullie gewoon door willen en zal ik daar de indeling op gaan baseren.

Jeugd
 

Training in maand juni. 
 
Dinsdag 25 mei zijn de trainingen binnen weer gestart en dat geeft toch een beter gevoel dan buiten. 
 
De planning is dat we doorgaan tot aan de ‘zomerstop’ 30 juni. 
Dus de laatste donderdag training is op 24 juni en voor de zaterdag is dat 26 juni. Dan de dinsdag en deze is op 29 juni. 
 
We starten weer op zaterdag 21 augustus.  
 
Een kleiner opfrisser:
De training op dinsdag begint om 18:30 - 20:00 en op de donderdag van 16:45 - 18:00. 
Op zaterdag is de training van 10:00 - 11:30.
 
Kleine uitzondering op dit moment op de zaterdag is dat daar ook alle competitie speler ook welkom zijn

1 juni

Sportfunmix stopt maar T.T.V. Huizen gaat door. 


Afgelopen zaterdag was het de laatste keer. Na een samenwerking van 15 weken met buurtsportcoach Thomas, van de sportadviesgroep, stopt Sportfunmix.
Het was een leuke samenwerking waarbij we ook nog eens 2 zaterdagen met de jeugd binnen konden trainen. 


Gedurende deze periode hebben we vele kinderen uit Huizen en Blaricum spelenderwijs  de fijne kneepjes van tafeltennis kunnen leren door met verschillende balletjes en batjes te oefenen. Daarnaast werd er natuurlijk ook gewerkt aan de conditie.
Sportiviteit en gezelligheid stonden bij alle activiteiten hoog in het vaandel. 


Spelen bij T.T.V. Huizen

Tafeltennisvereniging Huizen heeft een enthousiaste jeugdafdeling van ruim 20 jeugdspelers met vaste trainers. De leeftijd varieert van 8 t/m 14 jaar.


Kinderen van 6 t/m 14 jaar zijn welkom om kennis te komen maken met onze vereniging op alle zaterdagen in de maand juni van 10:00 tot 11:30 uur. Aanmelden vooraf is niet verplicht en er zijn geen kosten aan verbonden!
De kinderen kunnen een batje in bruikleen krijgen. Sportkleding en binnensportschoenen zijn verplicht.


Kijk voor meer informatie over tafeltennis op www.ttvhuizen.nl of stuur een mail naar tcj@ttvhuizen.nl. Wij zijn te vinden achter het Holleblok. 


Doe jij zaterdag ook mee?


Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers


18 mei

 
Vanuit de gemeente Huizen is ook het groene licht gekomen om weer te mogen spelen. Vanaf morgen gaan we dus na 6 maanden weer open. Je kunt weer komen spelen op de normale openingstijden. Qua regels en maatregelen gaan we terug naar hoe we zijn geëindigd. Dus:
·       Was vaak en goed je handen.
·       Houd 1,5 meter afstand van anderen.
·       Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen.
·       Registreren bij binnenkomst
·       Maximaal 8 tafels (verdeeld over 2 zalen), dus maximaal 16 spelers. Daarmee blijven we ruim onder het maximum van 30 personen per locatie.
·       Mocht het voorkomen dat je komt en dat alle tafels bezet zijn, laat even weten dat je ook wil spelen en wacht vervolgens bij voorkeur buiten!
·       De kantine mag helaas nog niet open (Sportclubs met terras mogen tot 20.00 uur wel drankjes verkopen, we gaan kijken of we hier iets mee kunnen)
·       Kleedkamers en douches mogen niet gebruikt worden (WC's wel). Kleed je dus thuis om en wissel alleen naar je zaalschoenen als je binnen bent.
 
Jeugd

De jeugdtrainingen beginnen weer vanaf a.s. maandag. Komende zaterdag wordt er nog in dezelfde groepen als afgelopen weken gespeeld. Alleen nu binnen!
 
We zijn heel blij dat we in ieder geval weer kunnen spelen en hopen dat de volgende versoepelingen snel volgen zodat de kantine ook weer open mag. Tot ziens op de club!
 

17 mei

We gaan weer open!


We hebben er lang op moeten wachten, maar binnensporten is vanaf woensdag 19 mei weer toegestaan. We zijn druk bezig met de voorbereidingen zodat iedereen zo snel mogelijk weer kan spelen. De gemeente Huizen komt dinsdag 18 mei met het protocol waaronder de clubs in Huizen weer open kunnen. We hopen dat dit direct woensdag de 19e is. Zodra dit bekend is sturen we een tweede infomail met de exacte info over de heropening van de club!

 

Tot binnenkort!


1 april 2021

Beste leden/ouders en jeugdleden,

 

Om tafeltennis voor jou zo leuk mogelijk te maken én te houden is de Tafeltennisbond gestart met een onderzoek om de wensen en behoeftes van de leden t/m 25 jaar in beeld te krijgen. In het onderzoek wordt gevraagd hoe jij als lid kijkt naar het huidige aanbod en of hier veranderingen in nodig zijn. Aan de hand van jouw antwoorden wordt bepaald of er aanpassingen noodzakelijk zijn in het huidige tafeltennisaanbod of dat er misschien wel nieuw en passender aanbod ontwikkelt moet worden. Jouw mening doet er dus toe!! Onder de deelnemers worden er vier cadeaubonnen t.w.v. €25 verloot. 

 

Vul hier de enquête in: https://nl.surveymonkey.com/r/onderzoekjeugd25 

(Wellicht heb je de mail al ontvangen en is deze in de spambox terechtgekomen.)


29 maart 2021

Inmiddels is duidelijk dat zeker tot 20 april beoefening van binnensport niet toegestaan is. We verwachten dat wanneer binnensport weer mogelijk is, dit in eerste instantie alleen op beperkte schaal en in verenigingsverband zal zijn. Wanneer het spelen van wedstrijden weer mogelijk is, is op dit moment niet te zeggen. De kans dat dit vóór de zomervakantie zal kunnen is echter zeer klein. In aanmerking nemend dat ook enkele weken nodig zullen zijn voor het herstarten van de competitie, is het uitspelen van de najaarscompetitie 2020 daarmee niet meer realistisch.


Wat betekent dit voor de najaarscompetitie 2021 senioren?

 1. In principe zullen alle teams in de landelijke seniorencompetitie worden ingedeeld in de klasse waarin

  zij in de najaarscompetitie 2020 uitkwamen. Indien de samenstelling van een team is veranderd en het team daardoor significant zwakker is geworden dan in de najaarscompetitie 2020, kan de betrokken competitieleider een team in een andere klasse indelen.

 2. Verenigingen kunnen in alle gevallen zelf verzoeken een team in een lagere klasse in te delen.

 3. De najaarscompetitie 2021 is een volledig nieuwe competitie met een geheel nieuwe opgave van

  teams.

 4. Daar waar beslissingen rond indelingen worden genomen gebaseerd op ELO-ratings, worden de

  ELO-ratings per 1 januari 2021 gehanteerd. In deze ratings zijn de resultaten van alle wedstrijden die tot en met 1 januari 2021 zijn gespeeld verwerkt, alsmede alle toernooiresultaten tot en met 13 oktober 2020.

Wat betekent dit voor de najaarscompetitie 2020 jeugd?

 1. De najaarscompetitie 2021 is een volledig nieuwe competitie. Alle jeugdcompetities zullen dus geheel

  opnieuw worden ingedeeld volgens de leeftijdsgrenzen voor het seizoen 2021/2022.

 2. Als gevolg van de veranderingen per 1 juli 2021 van de leeftijdsindeling van de jeugd kunnen spelers,

  geboren in 2002, ook in het seizoen 2021/2022 nog in de jeugdcompetitie uitkomen. Alle spelers die in de najaarscompetitie 2020 in de jeugdcompetitie uitkwamen kunnen in 2021/2022 in de jeugdcompetitie blijven spelen.

 3. Daar waar beslissingen rond indelingen worden genomen gebaseerd op ELO-ratings, worden de ELO-ratings per 1 januari 2021 gehanteerd. In deze ratings zijn de resultaten van alle wedstrijden die tot en met 1 januari 2021 zijn gespeeld verwerkt, alsmede alle toernooiresultaten tot en met 13 oktober 2020.12  februari 2021

Wat was afgelopen week een bijzondere week. Alle kinderen gingen weer naar school en er is ook ongelooflijk veel sneeuw gevallen maar ook de kou was zeer aanwezig zodat er dit weekend eindelijk weer geschaatst kan worden.

Morgen zouden we eigenlijk van start gaan met de eerste (buiten) training van 2021 maar in overleg met de

Sportadviesgroep

Huizen we hebben besloten om het toch maar een weekje op te schuiven.

Wij wensen iedereen veel schaats plezier en wees voorzichtig zodat we volgende week dan echt kunnen beginnen met de aangepaste buiten training.

De jeugdcommissie


9 februari 2021


Beste ouders, verzorgers en natuurlijk de jeugdledenWe zijn druk bezig geweest om een buitentraining voor jullie te organiseren, die mogelijk is in het huidige seizoen. We zijn blij met de samenwerking met de Sportadvies Groep Huizen om dit te kunnen realiseren. De meeste kinderen kennen deze groep wel, zij komen ook op de schoolpleinen tijdens de pauze om oefeningen te doen.


Vanaf zaterdag 13 februari gaan wij weer van start met de training. Op een andere wijze dan de vorige keer, toen konden we nog buiten tafeltennissen. De bedoeling is dat we meer aandacht gaan geven aan oog-handcoördinatie, bewegen, conditie en snelheid.

Omdat we met verschillende weersomstandigheden te maken kunnen krijgen, kunnen we (helaas nog) niet echt tafeltennissen.

Maar: omdat onze sport tafeltennis is, mogen wij gebruik maken van de betonnen tafeltennistafel op het schoolplein van de Parel. Dan kunnen we toch afsluiten met rondje om de tafel of een ander tafeltennisspelletje.We starten met 2 groepen die zijn ingedeeld op leeftijd.

De eerst groep is voor de kinderen in de leeftijd 6-10 jaar: de training is van 10:00 tot 11:00 uur.

De tweede groep is voor de kinderen in de leeftijd 11-14 jaar: de training is van 11:00 tot 12:00 uur.Omdat deze training beschikbaar is voor alle jeugd uit de gemeente Huizen (in de genoemde leeftijdscategorieën) moet je je AANMELDEN!!! 

Dit doe je per mail naar tcj@ttvhuizen.nl.

Jeugdleden van de T.T.V. Huizen krijgen uiteraard voorrang bij aanmelding!


Kledingadvies: sportief en warm, tafeltennisbatje is niet nodig (die stellen wij beschikbaar). Bij slecht weer communiceren wij via de website en Facebook.


We hopen jullie allemaal weer te zien op zaterdag 12 februari, meld je aan op tcj@ttvhuizen.nl.
21 januari 2021


K  a  n  t  i  n  e   v  e  r  k  o   o  p !


Helaas zijn we genoodzaakt om weer de aanwezige voorraad 

te verkopen aangezien er geen zicht is wanneer de kantine weer open kan.


Mocht je interesse hebben stuur dan een email naar : visserslatijn24@kpnmail.nl


Je krijgt dan een lijst toegestuurd met de te verkopen artikelen en de daarbij behorende prijzen.


De bestelde producten worden thuisbezorgd na betaling van een tikkie.


Help de vereniging van de voorraad


Namens de ZKC


4  januari 2021


Beste allemaal,
 
Normaal gesproken zouden we elkaar afgelopen weekend tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie gezien en gesproken hebben en elkaar een gelukkig en sportief 2021 toegewenst hebben. Helaas kan dat nog even niet. En dat terwijl 2021 echt een bijzonder jaar is voor TTV Huizen!
Benieuwd waarom, bekijk dan mijn korte nieuwjaarstoespraak:


klik om naar boven te gaan