nieuws 2019


Nieuws

28 december 2019


Het 67ste Oliebollentoernooi senioren voor leden werd dit jaar gespeeld op vrijdagavond 27 december 2019. Er speelden 27 deelnemers, die ingedeeld waren in 5 poules van 5 of 6 spelers.

De sterke spelers hadden het zwaar. Kannonen zoals Patrick Visser en Nico Sentini kwamen niet door de poulefase heen. Het lot bepaalt en dat is niet altijd makkelijk. In de troostfinale speelde Lennard van Leuven tegen Guus Weinberg. Guus trok aan het langste eind en werd derde. Guus had een bijzonder goede avond, men had vaak geen enkele kans tegen hem.


Het was een avond van vele verrassingen. De finale ging tussen twee spelers van bijzonder kaliber,

onze inleen-Fries Joost de Kleijn en Harry van Deth. Harry had vorige week het Oliebollentoernooi niet-leden gewonnen en mocht daarom deelnemen aan het Oliebollentoernooi-leden. Harry had wat last van kramp aan het einde van de avond, maar kon toch de finale tegen Joost spelen. Beide heren hadden in de poule en ook in de knock-outfase donkere momenten gekend, maar hadden het overleefd.


De finale was een uitputtingsslag, zowel Harry als Joost waren aan hun einde van hun kunnen.

In de derde set leek het Joost voor de wind te gaan en leek hij de finale naar zich toe te trekken, maar Harry kwam nog een keer sterk terug, dus moest er een vierde set gespeeld worden.

In deze set maakte Joost zijn achterstand op Harry snel goed en sloeg hij zich tot Oliebol 2019.

Joost won de finale en Harry werd keurig tweede, wat een uitstekende prestatie was.

Joost, gefeliciteerd namens iedereen en in bijzonder het TCS-team.


Iedereen bedankt voor de deelname en tot volgend jaar.

Foto: Geert Molenaar
Foto: Geert Molenaar

27 december 2019


David Robbers weer oliebol van het jaar!


Vrijdag 27 december 2019 was het jaarlijkes oliebollen toernooi voor de jeugd.

Vanaf 09.30 uur kwamen de eerste spelers binnen om in te spelen maar tegen de klok van 10:00u waren nog niet alle deelnemers binnen zodat we iets later mosten starten, totaal deden er 24 deelnemers mee.


Traditiegetrouw waren er ook weer lekkere warme verse oliebol, die werden vancochtend nog gebakken door de familie Gerritsen, dank daarvoor.


De eerste ronde was een poule-indeling. Van de poules gingen 8 kinderen door naar het  knock- outsysteem.


Na de eerste ronde  was er al een verrassing: Esmée Folkers schakeld Maurtis Stuivenberg, in de tweede nog een grotere verrassing Esmée verslaat Aimée zodat Esmée in de finale staat.


De winnaar van vorige jaar was ook door en in de voorrondes had hij nog maar 1 game verloren en ging overtuigend en met groots gemak naar de finale. De finale ging tussen David Robbers en Esmée Folkers. Na een 2-0 tussenstand leek de strijd beslist, helaas kon Esmée de derde game niet winnen eindelijk werd de wedstrijd 3-0 gewonnen door David, de oliebol van 2019. De troostfinale, om de 3e en 4e plek, was ook een spannende wedstrijd in 5 games. Hier won Aimée van den Brink van Pieter Veenboer (geen lid) maar wel een trouwe deelnemer die al een aantal jaren meedoet werd 4de.


Uitslag:

1. David Robbers

2. Esmée Folkers

3. Aimée van den Brink

4. Pieter Veenboer

Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers

24 december 2019


Op vrijdag 20-12-2019 was het weer tijd voor het Oliebollentoernooi.


Helaas waren er dit jaar niet zo veel aanmeldingen als voorgaande jaren, maar dat mocht de pret voor de organisatie en de deelnemers niet drukken.


Er werd voor gekozen om in een 8-kamp te spelen met handicap op vier tafels. 

Uiteraard werd er met veel plezier en fanatisme gespeeld. 

Opvallend was dat er maar liefst drie spelers debuteerden: Serena Veerman, Ahmed en Liquenda Molenaar.

Voor de oplettende lezer was het meer een rentree van Liquenda dan een debuut, maar voor die andere twee: Serena en Ahmed was het hun allereerste tafeltennistoernooi ooit.

Liquenda liet zien het nog steeds niet verleerd te zijn en ondanks de andere bezigheden van Liquenda op dit moment sluit ik (nog) niet uit dat ze ooit weer lid wordt van onze vereniging. Want wij weten allemaal, er bestaat niet zo iets als een ex-tafeltennisser. 

Serena en Ahmed speelde met veel plezier en inzet en wisten verrassend goede resultaten te boeken tegen de overige enthousiaste deelnemers die al jaren ervaring hebben en allemaal lid zijn van de 65+ club behalve Jitske die op de donderdag een balletje slaat. 


Er werden mooie wedstrijden gespeeld en Jitske wist verrassend te winnen van vedethe Harry van Deth. Helaas was dit de enige winstpartij van Jitske. De debutanten deden het dus zoals gezegd verrassend goed. Serena wist knap twee partijen te winnen en Ahmed zelfs drie van de zeven wedstrijden.

Anje Snel wist helaas geen partijen te winnen, ze verloor we een wedstrijd net in vijf games, maar bleef dus helaas zonder winst en werd 8e.

Serena werd met haar twee winstpartijen heel knap 6e. Ahmed werd met zijn drie winspartijen knap 5e. Beide zoals gezegd in hun allereerste tafeltennistoernooi.

Ton Hubert werd knap 4e. Luyt Postma werd knap 3e, Liquenda werd 2e en met slechts één verliespartij werd Harry van Deth 1e. Harry van harte gefeliciteerd en je bent reeds van harte uitgenodigd om aanstaande vrijdag 27 december mee te doen met het Oliebollentoernooi voor leden. 

Foto: Ferry de Hoogen
Foto: Ferry de Hoogen

16 december 2019


Basisscholentoernooi “Tablestars Huizen”


Op zaterdag 14 december werd bij Tafeltennisverening Huizen het jaarlijkse basisscholentoernooi “Tablestars Huizen” gehouden. Dit vond plaats in de gymzalen van De Holleblok en werd mede georganiseerd door Sportief Huizen en de Sportadviesgroep. Enkele scholen kregen een tafeltennisintroductie op het schoolplein van TTV Huizen en de buurtsportcoaches. De scholen van De Holleblok hebben allemaal een tafeltennis clinic tijdens een gymles gehad.


Vijfenveertig enthousiaste jongens en meiden hebben deze dag deelgenomen:  in de ochtend 12 kinderen van de groepen 1 t/m 5 en in de middag 33 kinderen van de groepen 6 t/m 8. De scholen met de meeste deelnemers maakten vanzelfsprekend de meeste kans op de schoolbeker. De beginners van de groepen 1 t/m 4 deden schuiftafeltennis om het spelletje onder de knie te krijgen. Kinderen van de groepen 5 t/m 8 gingen echt tafeltennissen.


Alle deelnemers kregen een medaille ter herinnering, en voor de nummers 1 t/m 3 was er een speciale medaille. De winnaars per groep waren:

  • Groep 2 Luca, Tweemaster
  • Groep 4 Stijn Harmsen, 2e Montessorischool
  • Groep 5 Reinout Kriek, Beatrixschool
  • Groep 6 Mason Flowerree, De Parel
  • Groep 7 Esmée Folkers, Van der Brugghenschool
  • Groep 8 Thijs Renes, De Parel


De twee scholen met de grootste afvaardiging streden om de schoolbeker. Deze spannende strijd ging tussen De Parel en de Flevoschool. De Flevoschool won nipt en kreeg voor een jaar de wisselbeker mee. Daarnaast een herinneringsbeker die voor altijd in de prijzenkast van de school kan worden gezet. 


07 december 2019


Lasergames jeugd


Zaterdag 7 december was het dan eindelijk zover… 20 jeugdleden gewapend met een ‘gun’ rennen en vliegen door een donkere zaal en dan zo vaak mogelijk de tegenstanders proberen te raken met de ‘lasergun’.


Onder leiding van Gijs Molenaar werden de kinderen voorzien van een bandana en werd het gezicht mooi geschminkt in leger kleuren. Daarna werden er 3 teams gemaakt die tegen elkaar moesten gaan strijden.

Robert en Matthijs hadden ondertussen de zaal omgetoverd tot een echt ‘strijd’ toneel waarna de eerste teams konden aan treden.

Na wat kleine opstart problemen (hoe werken die ‘guns’ eigenlijk en hoe kun je deze weer resetten als je af bent ☺  ) verliep het allemaal erg goed en werd er druk gestreden om de punten.


Ondertussen waren Monique en André druk bezig (met ondersteuning van Ellen) met het eten want na 1 ½ uur rennen en vliegen lust men wel wat..


18:00 uur het eerste eindsignaal van de eerste rondes en de kinderen konden bezweet en moe aanschuiven friet en een snack. Natuurlijk was daar ook Limonade bij (met dank nog aan Sint en Piet die het niet naar Spanje hadden meegenomen).


Tijdens het eten dachten we met elkaar dat de kinderen wel moe zouden zijn maar nadat om 18:30 uur de buikjes gevuld waren was iedereen klaar voor de tweede ronde ☺


Onder alweer de bezielende leiding van Gijs (die ook mee ging doen) ging iedereen de zaal in en gingen de lichten weer uit…. Oei iedereen weer volop actief en we dachten dat er ergens echt oorlog was uitgebroken….wat een herrie, wat een lawaai van de ‘guns’… iedereen had de knop om het geluid harder te zetten ook gevonden haha


Helaas maar aan zo’n leuke middag moet ook weer een eind komen.

19:30 uur was het geval. De ouders kwamen langzaam binnendruppelen en konden met een lekker bakkie koffie of thee de verhalen aanhoren en gingen rond 20:00 uur met kinderen naar huis die denken we niet heel laat naar bed zijn gegaan die avond ;)


Al met al een heel gezellig jeugduitje!


Tot slot nog even een bedankje, zeker ook omdat de organisatie op de dag op het laatste moment nog door wat andere mensen ingevuld moest worden door onvoorzien afwezigheid van aantal begeleiders. Maarten was helaas ziek maar heeft dit alles wel voorbereid en geregeld! Top, leuk idee en fijn geregeld. Gijs, Thanks! Niet alleen trainer, begeleider bij toernooien maar ook altijd bereid om de jeugd op andere manieren een leuke middag te laten beleven.
Matthijs, je vader goed vervangen! Je mag een volgende keer weer komen helpen ☺
Katja, voor maken van Instabericht Ellen, kwam nog even bij Gijs kijken en stak gelijk der handen uit de mouwen! Fijn, volgende keer app ik je als ik je hulp nodig heb ☺
Monique en Robert, Thanks voor op het laatste moment nog voor de extra ‘handen’ te zorgen! Fijn om in noodgeval te zien dat er leden zijn waar beroep op gedaan kan worden.

Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers

05  oktober 2019

Vriendentoernooi


Afgelopen zaterdag was er bij TTV Huizen weer het vriendentoernooi voor de jeugd. Nu ook weer was het mooie weer was en met 7 koppels hadden was het zeer gezellig ochtend. Door op 6 verschillende tafel konden de koppels punten verdienen en na 2,5 uur spelen konden we de eindstand opmaken:


Als 4de werd team Esmée en Noa, 3de werd Guust en Koert, Lucas en Niels werden 2de en met overmacht zijn David Robbers en Dunya eerste geworden. 

Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers

30 september 2019


Wordt nu een ‘Table Star’ bij T.T.V. Huizen

Speciaal voor de beginnende jeugdleden gaan we bij de T.T.V. Huizen starten met ‘Table Stars’.

Beginnende en nieuwe jeugdleden leren hiermee op een leuke, leerzame en snelle wijze de basis beginselen van tafeltennis en kunnen daardoor al snel deelnemen aan wedstrijden en competitie.
Om dit te bereiken worden allerlei onderdelen geoefend en uiteindelijk wanneer men dit voldoende kan wordt er een ‘Ster’ verdiend. Wanneer het jeugdlid 7 ‘sterren’ heeft verdiend is hij of zij er klaar voor en kan goed voorbereid mee doen aan de wedstrijden.

Hoe werkt het?
Nieuwe jeugdleden worden automatisch ingeschreven voor het ‘Table Stars’ project.
Ze ontvangen hierbij een gratis t-shirt met daarop ‘Table Stars’.


Tijdens de trainingen op de zaterdagochtend (10:00-11:30 uur) wordt er extra aandacht besteed aan de onderdelen die het jeugdlid bij de volgende ‘test’ moet afleggen. Hij of zijn krijgt tijdens de training voldoende mogelijkheden om te oefenen en zelfs 2x al een proef test af te leggen.


Als laatste zal er een proef afgelegd moeten worden en als alle onderdelen van de ‘Ster’ voldoende zijn zal de ‘Ster’ alvast op het diploma bijgeschreven kunnen worden.
Wanneer alle ’Sterren (7) binnen gehaald zijn is het groot feest! Hoera!
‘Table Star’ diploma op zak en op naar de competitie, toernooien en andere tafeltennis evenementen!

Wordt nu lid en wordt een echte ’Table Star’!

Foto: NTTB / Tafeltennis.nl
Foto: NTTB / Tafeltennis.nl

12 september 2019


Het Bedrijventafeltennistoernooi is weer gespeeld bij tafeltennisvereniging Huizen.


Er speelden op vrijdagavond 6 september 2019 17 teams mee onder leiding van Jeroen Blok. 

De Handelsbanken, Strukton, FRISS, ING, Gall & Gall, Sedico b.v., Kannegieter en VSH 

streden om de felbegeerde wisselbeker. Het was een gezellige drukte.

Er werd gespeeld in beide zalen van TTV Huizen, alle tafels waren bezet. 

Om iedereen lekker te laten spelen werden er meerkampen geformeerd en wel 3 keer een 4-kamp 

en 1 keer een 5-kamp. Er werd gespeeld volgens het halve Daviscupsysteem, 

dus twee enkels en een dubbel. Elke poule had een eigen aanspreekpunt. 

Diegene was betrokken bij de poule, dus kon direct handelen bij eventuele vragen.


In een goede sfeer werd er leuk gespeeld met best mooie rally’s. Het plezier in het spel

kwam overal terug, ondanks best veel verschil in ervaring met het tafeltennisspel.


In de halve finale kwamen twee teams van de firma Sedico, een team van Gall & Gall

en een team van FRISS uit. Het ene team van Sedico won in 3 games van Gall & Gall,

terwijl het andere team van Sedico het niet redde tegen FRISS. 


In een spannende finale won het team van Sedico in 5 games. 

 

Het team Sedico 2, met Juste en Steve, is de kampioen van het bedrijventoernooi 2019.

Heren, gefeliciteerd namens het gehele TTV Huizenteam en alle deelnemers. 


Al met al was het weer een heel geslaagde avond waar alle deelnemers met een goed gevoel

op terug kunnen kijken. We verwachten iedereen volgend jaar weer te mogen verwelkomen.Clubkampioenschappen Eigen klasse 2019


De Clubkampioenschappen eigen klasse 2019 werden gespeeld op vrijdagavond 30 augustus 2019.

De opkomst was goed. De  1e, 2e en 3e klasse waren aanwezig en zelfs een derde divisiespeler en een 4e klasser speelden mee.


De slotpokeravond/nacht moest ook nog gespeeld worden, dus het was een goed gevulde avond.

In de 1e klasse waren 8 spelers, Geert, Ruben, Robert, Danny, Monique, Ferry, Juriaan en Patrick. Zij gingen strijden om het hoogst haalbare voor die avond: clubkampioen 1e klasse.


Er werden twee poultjes van 4 gevormd en de nummers 1 en 2 gingen door naar de halve finale. 

De twee halve finales bestonden uit Monique tegen Danny en Juriaan tegen Robert.

De finale werd een spannende tussen Danny en Juriaan die in een driesetter in het voordeel van Danny uitviel. Danny Harthoorn is dus clubkampioen 1e klasse 2019, van harte gefeliciteerd!


In de 2e klasse waren 7 spelers, Edwin, Marcel, Lennard, Peter, Paul, Frank en John. Zij streden om de titel clubkampioen in de 2e klasse. Met deze 7 heren werd een 7-kamp gespeeld op drie tafels om te bepalen wie er kampioen zou worden. Edwin en John behaalden na 7 wedstrijden beiden  5 wedstrijdpunten. Er moest dus naar onderling resultaat gekeken worden en daaruit bleek dat Edwin van John had gewonnen, dus werd Edwin van Dijk clubkampioen 2e klasse 2019, van harte gefeliciteerd!


In de 3e klasse waren er net als in de 1e klasse 8 spelers, Joost, Robert, Bram, Kees, Nicole, Bert, Pieter en Cees. Zij streden om clubkampioen 3e klasse te worden. Ook hier werden twee poultjes van 4 gevormd en de nummers 1 en 2 gingen door naar de halve finale.

De twee halve finales bestonden uit Robert tegen Cees  en Joost  tegen Pieter.

De finale werd een mooie wedstrijd tussen Robert  en Joost,  die in een viersetter in het voordeel van Robert uitviel.

Robert Smit is dus clubkampioen 3e klasse 2019 geworden, van harte gefeliciteerd!


Winnaars gefeliciteerd en deelnemers bedankt voor het meespelen.


Het was zeer gezellig en tot volgend jaar!

Foto: Cees Lam
Foto: Cees Lam
Foto: Cees Lam
Foto: Cees Lam

 1 september 2019


Ouder/kind toernooi, ieder jaar organiseert TTV Huizen dit gezellige familietoernooi, als opening van het nieuwe seizoen, waarbij een volwassene en een kind de strijd aan gingen met andere teams. 10 enthousiaste teams hadden zich ingeschreven.
Na 3 uren spelen en nadat de jeugdcommissie bitterballen had getrakteerd is dit de uitslag:


1ste Aimée en Monique
2de David en Gijs

Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers

24 Juni 2019


Afsluiting seizoen jeugd

Zaterdag 29 juni hadden we onze afsluiting met de jeugd. Thema was weer sport en spel en na afloop lekker eten op de club. We bedanken alle vrijwilligers en ouders die geholpen want zonder jullie hadden wij geen gezellige dag gehad. maar ook die het afgelopen jaar hebben geholpen. 


Dubbele Duo Zomercup Jeugd

De Dubbele Duo Zomercup is alweer voorbij en Huizen 1 werd eerste in poule 6. Aimée, David en Chris gefeliciteerd met deze mooie prestatie🥇
De beker heeft een mooie plek gekregen in de prijzenkast.

Foto: André Rebel
Foto: André Rebel
Foto: André Rebel
Foto: André Rebel
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Robert Bunschoten
Foto: Robert Bunschoten
IMG_0946
IMG_0946


08-06-2019


Tweede editie Ouder/kind training.

We hebben weer genoten van alle ouders die aanwezig waren bij de tweede ouder/kind training die voor superstar, recreanten en competitie spelende jeugdlid georganiseerd was. Aansluitend aan de deze leuke maar warme training stond de koffie/thee en koude limonade klaar . Alle ouders en jeugdleden bedankt!


25 mei 2019


Dubbele Duo Zomercup voor de jeugd !


Vandaag de eerste ronde van de Dubbele Duo Zomercup voor de jeugd. Huizen doet mee met 2 teams. Huizen 1 (Aimée en David) speelde bij SVE, Huizen 2 bij Tielse TC. Huizen 1 behaalde een mooie resultaat door beide wedstrijden te winnen (5-0 en 4-1). De meiden van Huizen 2 (Esmée en Amanda) wisten in leuke wedstrijden 3 punten te halen (4-1 en 3-2). Start van de wedstrijden was helaas vertraagd door verlate tegenstanders of beschikbare zaal, maar dat mocht de pret niet drukken. Op naar de volgende ronde op 22 juni op eigen terrein! 🏓


19 mei 2019


Mini Meerkamp


Zaterdag 18 mei waren we bij de laatste mini-meerkampen van het seizoen! Deze keer was het bij TTV SHOT Soest. 2 jeugdspelers Esmée en Amanda waren aanwezig namens Huizen. Amanda heeft in poule 5 een heel goed resultaat neer gezet door 2 wedstrijden te winnen. Helaas op onderlinge resultaat tussen drie spelers werd ze 5de.
Esmée had haar dag niet want ze werd laatste in haar poule ondanks dat zaten er mooie wedstrijden bij.


Clubkampioenschap jeugd


Zaterdag 11 mei werden bij ons de clubkampioenschap jeugd gehouden. Wie werd er algemeen clubkampioen jeugd en wie werd de sterkste recreant 2019.
Onder de zelf gemaakte hapjes van een aantal ouders konden iedereen lekker genieten en ook naar spannende wedstrijden kijken.


Na een aantal uren spelen konden we eindelijke de bekers uitreiken aan de winnaars.

Bij de recreanten werd Mario eerste door van Liam te winnen en daarmee de beste recreant van 2019 te zijn.


In de starters poule was het zeer spannend iedereen was aan elkaar gewaagd maar in de finale tussen Matthew en Esmée ging Matthew met de 1ste prijs vandoor.


In de 6de klasse was David de favoriet maar hij moest het wel waar maken en aan werken.
Iedereen was er op gebrand om David uit te schakelen. Maar in de finale stonden Chris en David nadat David met 2-0 voor stond moest hij toch 1 game afstaan aan Chris maar in de 4de game her pakte David zich en ging met de overwinning vandoor.

Hier mee pakt hij ook de titel algemeen clubkampioen jeugd 2019.

David en Mario van harte gefeliciteerd!!!

Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers

7 mei 2019


Vanuit de T.C.J.


Geen training
Het Hemelvaartweekend staat deze maand voor de deur en er is daarom op donderdag 30 mei en zaterdag 1 juni geen training.

Clubkampioenschap jeugd
Op zaterdag 11 mei organiseren wij voor alle jeugdleden clubkampioenschap 2019. Vanaf 10.00 uur staan de deuren open, 14.30 uur proberen klaar te zijn. 
Graag willen wij iets speciaals doen die dag en we vragen om de ouders om een lekker snack klaar te maken, zodat wij met alle aanwezigen en kinderen gezellig met de lunch kunnen snacken. Dan moet u niet gelijk denken ‘ik moet voor alle kinderen wat maken’. De bedoeling is dat iedereen wat lekkers meeneemt, zodat we dat met elkaar kunnen nuttigen. Voor vragen, stuur dan een mail naar tcj@ttvhuizen.nl
De Jeugdcommissie zorgt uiteraard voor de koffie en de kinderen krijgen limonade. 

Mini-meerkampen SHOT – SOEST
Zaterdag 18 mei, 10.00 – 15.00

Voor de jeugdleden die competitie spelen of in een startersteam spelen (team 3 en team 4) en geboren zijn na 31-12-2005 zijn er ook nog de Mini-meerkampen. Dit toernooi wordt in totaal 6x gehouden en je kunt je nu inschrijven voor de zesde en laatste toernooi van dit seizoen.

Voor meer info hangt het op het bord in de kantine, deelname is gratis.
Adres van Shot Soest is: Di Lassostraat 65, 3766 EB Soest
Ook hier zal er begeleiding aanwezig zijn.

Nieuwe ‘competitie’
Graag willen wij jullie nogmaals uitnodigen om je in te schrijven voor de dubbel duo wedstrijden. Deze wedstrijden worden gehouden op 25 mei, 22 juni en een finale dag op 29 juni. Deze wedstrijden worden in plaats van de jaarlijkse Midden Meerkampen gehouden. ☺
Zoals de naam al aangeeft, worden er teams gemaakt van 2 (of 3 spelers) waarbij er op 1 dag 2 ‘competitie’ wedstrijden gespeeld worden 2 tegen 2.

Op 1 dag speel je dan ook 4 enkel en 2 dubbelwedstrijden.
Je speelt alle drie de dagen wedstrijden, het is dus wel handig wanneer je alle dagen beschikbaar bent.

Omdat wij graag willen dat je mee doet aan deze nieuwe ‘competitie’ vorm zullen de kosten door de T.T.V. Huizen betaald worden.

Inschrijven kan door een mail  voor 7 mei te sturen aan tcj@ttvhuizen.nl
De teams zullen op basis van speelsterkte worden ingedeeld door ons.

DOE MEE, het wordt een erg leuk toernooi als ook jij meedoet!!!

Ouder/kindtraining


Graag willen wij alle ouders via deze weg informeren over de ouder/kindtraining die op zaterdag 8 juni is, van 10:00-11:30.
Wij willen jullie graag kennis laten maken met de sport tafeltennis die uw kind beoefent! 
Wilt u meedoen, laat het ons weten via de mail. Dat kan tot donderdag 6 juni. 
Na afloop staat er voor de ouders en kinderen wat lekkers klaar.
  
Afsluiting tafeltennisseizoen
Op zaterdag 29 juni willen wij met alle kinderen het seizoen afsluiten, wat we gaan doen zeggen we natuurlijk niet, maar de kinderen die vorige jaar meededen kunnen wel vertellen hoe gezellig en sportief we waren.


Het thema is ‘Sport en Spel’ net als vorige jaar! Wat we in de middag gaan doen, blijft een verrassing. Aan deze activiteit zijn wel kosten verbonden, €5,00 voor de hele dag

Wil je meedoen, schrijf je in via de mail of op de lijst die in de kantine hangt en inschrijven kan tot zaterdag 22 juni.

Schrijf je in!
Inschrijven voor het Nieuwe Competitie kan tot en met 7 mei.
Inschrijven voor het Clubkampioenschap 2019 kan tot en met 7 mei of op de lijst die in de kantine hangt.
Inschrijven voor het Mini-meerkampen kan tot en met 7 mei of op de lijst die in de kantine hangt.
Inschrijven voor de Ouder/kindtraining kan tot en met 6 juni.
Inschrijven voor de Afsluiting tafeltennisseizoen kan tot en met 22 juni.

Ook kan er een mail gestuurd worden aan: tcj@ttvhuizen.nl 
Let op, inschrijving verplicht in ieder geval wel tot betalen!


Vanuit de T.CS.


Hallo allemaal,

We lopen richting het einde van de voorjaarscompetitie waardoor het ook weer tijd wordt om vooruit te kijken naar de nieuwe teamsamenstellingen.
Graag hoor ik uiterlijk 31 mei de verzoeken binnen komen.
Graag in geval van wijzigingen graag zelf nadenken over oplossingen en deze meesturen.

Tussen de voor en najaarscompetitie kan het een complexe puzzel zijn om alle stukjes in elkaar te laten passen dus graag jullie begrip als er iets anders is dan gewenst.

Vanuit de P.A.C.

Weet jij iets leuks? Geef het door aan de redactie van de Voltreffer!
De Voltreffer zal vanaf volgend seizoen worden aangepast.
Een van de aanpassingen is het toevoegen van de rubriek “wist je datjes”. Wij willen deze rubriek de eerstvolgende editie toevoegen maar daar is natuurlijk wel input voor nodig.
Heb jij iets leuks meegemaakt op de club wat je wil delen? Een grappige gebeurtenis voor, tijdens of na een training of wedstrijd? Of een tijdens andere activiteit op de club? Geef het dan door aan de redactie!

Voorbeeld:
Wist je dat…. De Voltreffer vanaf komend seizoen er anders uit zal zien?

Alle input is welkom! Je kan dit mailen naar voltreffer@ttvhuizen.nl. Mocht je in de kantine op een leuk idee komen en niet kunnen wachten om het te delen? Dan staat er op de bar ook een brievenbus die je daarvoor mag gebruiken. Bij de brievenbus zijn pennen en briefjes beschikbaar.
Wij hopen op vele leuke weetjes!

De redactie

Wie o wie weet/heeft...?
Voor de kantine zijn wij op zoek naar een 'mededelingenbord', in de vorm van een tv-scherm. Heeft iemand een scherm staan die niet wordt gebruikt of weet iemand wie zo'n scherm heeft? Laat het ons weten!
16 april 2019


Het VD voorjaarstoernooi,

Op 11 april was het weer zover. Het voorjaarstoernooi van de recreanten werd gehouden. Er waren 20 deelnemers, verdeeld over drie poules.


Zoals gebruikelijk waren de poules op sterkte ingedeeld, waarbij het
promotie degradatie systeem werd gehanteerd.

Poule A, gelijk een beetje gedevalueerd door enkele afzeggingen. In deze poule speelden: Harry van Deth, Marius Hettema, Joop Manussen Guus Weinberg, Nico Luiks, Henk Oversteegen en Ruud Wikkerman.

Henk deelde de poules in en hij maakte nog een grapje bij het toevoegen van Ruud als zevende
speler: "Nou dan win ik er ten minste wel één."
Er waren spannende partijen bij, Joop Manussen won in vijf games van Nico steeds met twee punten verschil, zelfs boven de tien. Henk weerde zich ook aardig .Hij verloor in vijven ook van Joop. Maar de klap op de vuurpijl was de wedstrijd tussen Henk en Ruud. Henk verloor tot groot genoegen van Ruud in vijf games. Zo kwam hoogmoed voor de val, hoewel Henk Ruud complimenteerde met de trainer van Ruud die hem dit alles toch maar goed geleerd had! Trainen voor recreanten is erg belangrijk, een spelletje spelen verhoogt de basisvaardigheid niet. De
volgorde in de poule werd. 1. Harry, 2. Marius, 3. Guus, 4. Joop, 5.
Nico, 6. Ruud en de degradant werd Henk, meer trainen jongen!


In poule B. deden Irma de Heer, Johan Sponselee, Mark Boelens, Ina
Busscher, Hans Le Poole, Remco Ockhuijsen en Leo van Bijleveld mee. Ook hier waren heel spannende partijen , zo won Johan in vijven van Ina en van Irma. Irma won van Remco met uiteindelijk 18-16. Mark trok in vijven aan het langste eind tegen Ina en Leo. Hier was de volgorde: 1. Hans Le Poole, hij verloor alleen van Ina, 2. Mark, 3. Ina, 4. Johan 5. Remco, 6. Leo en 7, dus de degradant Irma.


In de C poule waren maar zes deelnemers, maar dat heeft het plezier niet gedrukt. Hier waren de deelnemers: Frans van Haeften, Frans Wikkerman, Rob van Domselaar, de sponsor namens V-D, Jitske Veldhuizen, Henk Schaap en Erik van Haeften. De degradant van het vorige toernooi, Frans Wikkerman werd met overmacht winnaar, Frans van Haeften werd tweede, derde werd Erik, hij
verloor alleen van de twee Fransen, 4. werd Rob van Domselaar, 5 werd Henk Schaap en laatste werd Jitske, die een prestatie leverde om in vijven van Frans van Haeften te verliezen.
De derde helft was ook erg gezellig en iedereen verliet na een plezierige avond tafeltennis tevreden met een doos eieren de Kloef.


15 april 2019


TTV Huizen doet goede zaken

Het vlaggenschip van TTV huizen heeft zaterdag 13 april goede zaken gedaan. In Made wist het eerste seniorenteam met 7-3 te winnen van Die Meede. Met deze overwinning is het team zo goed als zeker van handhaving in de landelijke derde divisie. Zaterdag 20 april is de laatste competitieronde en speelt het eerste seniorenteam thuis tegen hekkensluiter Tanaka uit Etten-Leur. U bent vanaf 16.00 uur van harte welkom om het spel te aanschouwen in “de Kloef”. Toegang is gratis.


Ook het eerste jeugdteam heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan. Uit bij SVE te Utrecht werd er met 8-2 gewonnen waardoor er zaterdag 20 april een spannende ontknoping op het programma staat. De beloften staan in de competitie gelijk met Hilversum en spelen in de laatste competitieronde, ook op zaterdag 20 april, de laatste wedstrijd thuis tegen Hilversum. Door een uitoverwinning eerder dit seizoen is een gelijkspel in de Kloef voldoende om kampioen te worden. Deze wedstrijd begint om 13.00 uur. Ook hier bent u van harte welkom om ons eerste jeugdteam te komen aanmoedigen


14 april 2019


Huizen J3 en J4 


Gisteren speelden onze starters teams tegen elkaar, omdat ze helaas niet op de finaledag aanwezig kunnen zijn ivm vakantie. Huizen 3 wint met 3-2 van Huizen 4. Eindstand in poule F (plaats 13-16) is Huizen 3 is 15de geworden en Huizen 4 16de. 


Filmavond 13 april

 

Zaterdag 13 april was er een mini afsluiting van het tafeltennis competitie seizoen.

Onder een genot van een lekkere snack gingen de 12 kinderen die zich hadden opgeven, film kijken en na aflopen konden ze nog even stoom afblazen. Om 19:30 stond de koffie klaar voor de ouders die hun kids kwamen ophalen.

Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers

10 april 2019


SVE– HUIZEN


Vrijdag 3 mei 2019 van 20.00 uur tot circa 01.00 uur bij TTV Huizen.

 

Gezelligheid staat voorop, komt dus allen

  

 Wij nodigen iedereen van SVE en TTV Huizen uit om deel te nemen aan het uitwisselingstoernooi bij TTV Huizen op vrijdag 3 mei 2019.Er wordt gespeeld volgens het bekerprincipe,

dus iedereen is gelijkwaardig.

 

           Komt allen, dan wordt het een perfecte avond.

              Aanmelden kan via tcs@ttvhuizen.nlgraag voor 3 mei 2019.  


01 april 2019 


Tafeltennisclinic op basisscholen groot succes

 

Afgelopen week heeft de tafeltennisvereniging Huizen een presentatie gegeven aan twee basisscholen, namelijk de Tweede Montessorischool en Basisschool de Tweemaster.

Kinderen van de groepen 3-8 kregen te horen hoe tafeltennis gespeeld kan worden en mochten uiteraard ook zelf spelen. Met spelletjes, oefeningen en demonstraties werden de kinderen enthousiast gemaakt voor de tafeltennissport.

Na afloop werden de kinderen uitgenodigd om de zaterdagen in april gratis te komen meetrainen. Op de zaterdagen 6, 13 en 20 april gratis training van 10.00 uur – 11.30 uur.

Deze uitnodiging geldt overigens voor alle kinderen van alle basisscholen.

 

Op donderdag 11 april a.s. organiseert de tafeltennisvereniging Huizen het zogenaamde Voorjaarstoernooi voor niet leden en 65-plussers. Een ieder is vanaf 20.15 uur van harte welkom om hieraan deel te nemen.  Opgeven kan via een email naar tcs@ttvhuizen.nl of een telefoontje naar de kantine van de tafeltennisvereniging Huizen 035-5253383.


26 maart 2019

Maandag 25 maart was de algemene leden vergaderin en een opkomst van +/- 30 trouwe leden konden zien en horen hoe sommige leden in het zonnetje gezet werden.


Hier kan je in het kort lezen wat er gebeurd is.

- Monique Kievtih heeft haar speldje gekregen voor haar 25-jarig lidmaatschap.

- Klaas Schipper heeft zijn speldje gekregen voor zijn 50-jarig lidmaatschap en speciale uitnodiging                       van afdeling en een bosje bloemen.

- De mentaliteitsbeker is uitgereikt aan Robert Smit.

- Kees Harmsen is gekozen tot bestuursvertegenwoordiger Z.K.C.

- Patrick Visser is gekozen tot penningmeester.

- Frank Hagen is gekozen tot secretaris.

- Jan Visser en Monique Gerritsen-van de Brug hebben zich aangemeld voor de kascontrolecommissie, Joost de Kleijn is reserve.

- De T.C.S. heeft zijn Visie naar 2022 gedeeld met de leden.

- Een speciale dank aan Peter van der Broek voor zijn werkzaamheden op de club.


18 maart 2019

Zondag 17-03-2019 waren de mini- en D-kadettenmeerkampen bij TTVN - Nieuwegein. Bij de laatste editie viel Huizen goed in prijzen en vandaag we waren met 1 afvaardiging Aimée, heeft ze toch een mooie tweede plaats behaald in poule 4. Gisteren heeft ze ook haar eerste hattrick behaald wat heeft ze een top weekend top gedaan meis. 👍🏻

Foto: Chantal v/d Brink

16 maart 2019


Vanuit het bestuur

A.L.V.

Maandag 25 maart 2019 om 20.00 uur is de algemene ledenvergadering in de kantine.


Degenen die vorig jaar op de A.L.V. aanwezig waren krijgen automatisch een A.L.V.-set thuis (via de mail of in de brievenbus).


Belangstellenden zijn van harte welkom en kunnen een exemplaar ontvangen door zijn/haar naam en e-mailadres te noteren op de intekenlijst in de kantine. U ontvangt dan een A.L.V.-set per mail.


VD Paastoernooi

Het VD | Administraties & Belastingzaken Paastoernooi is donderdag 11 april 2019 voor recreanten, 6e klassers, 65+ers en niet-leden.


Aanmelden bij Henk Oversteegen of Ina Busscher of inschrijven in De Kloef.


Vanuit de T.C.J.


Verandering van trainingsdagen

Er gaat wat veranderen voor alle competitiespelers. Vanaf 12 maart kan er twee keer getraind worden in de week.

Naast de dinsdag (van 19.00 uur tot 20.15 uur) is er ook de mogelijkheid ook op donderdag te trainen! De training is van 17.00 uur tot 18.00 uur.

Beide trainingsgroepen staan onder leiding van Gijs Molenaar.

We gaan ervan uit dat daarvan gebruikgemaakt gaat worden.

De Superstars training zal vanaf deze week op de zaterdag gehouden worden.

Op zaterdag 16 maart is dan de eerste training en wordt gehouden van 10.00 uur tot 11.30 uur.

De Superstars krijgen training van Maarten Robbers.


Met deze wijziging hopen we de competitiespelers meer trainingsuren te kunnen geven en gaan we ervan uit dat we meer kinderen kunnen verwelkomen bij de Superstars!


Herinnering afmelden van training

Graag willen wij de ouders en oudere jeugdleden er nog eens op attenderen dat als uw kind of jijzelf niet kan, dit even door te geven. Dat is wel zo netjes en helemaal fijn voor de trainers, die er dan ook rekening mee kunnen houden!


Afmelden kan door een mail te sturen aan: tcj@ttvhuizen.nl of

even bellen naar Gijs Molenaar voor de dinsdag en donderdag.

voor de recreanten zaterdag training naar Nico Sentini.

De superstars kunnen zich bij Maarten Robbers afmelden.

Telefoonnummers staan in de infomail van Maart.

Naar de club bellen kan, maar de kans is heel groot dat er niet wordt opgenomen i.v.m. training.


Geen training (herinnering)

Let op, op de volgende data wordt geen training gegeven:

- Dinsdag 23 april;

- Donderdag 25 april;

- Dinsdag 30 april;

- Zaterdag 27 april;

- Donderdag 2 mei;

- Donderdag 30 mei;

- Zaterdag 1 juni.


Spelletjes of film

Op zaterdag 13 april organiseren wij voor alle jeugdleden een gezellige avond. Vanaf 17.00 uur staan de deuren open, 17.30 uur gaan we eerst met zijn allen eten, aansluitend spelletjes doen of een film kijken. Kinderen mogen zelf een spel meenemen. Wanneer we een film gaan kijken (via Netflix) zullen we proberen rekening te houden met de keuze van de film, zodat iedereen er van kan genieten.

Tegen de klok van 19.30 uur staat de koffie klaar voor de ouders om met elkaar deze gezellige avond af te sluiten.

Voor de deze activiteit vragen wij een kleine bijdrage van €2,00, te betalen op de dag zelf.


Schrijf je in!

Inschrijven voor het spelletjes/filmavond kan tot en met 6 april of op lijst die in de kantine hangt.

Ook kan een mail gestuurd worden aan: tcj@ttvhuizen.nl

Let op inschrijving verplicht in ieder geval wel tot betalen!


Vanuit de Z.K.C.


Feest-/gedenkdagen

Zaterdag 27 april zijn we gesloten vanwege Koningsdag.


21 Februari 2019


Ook wij moeten er ons aanhouden op het gebied van de AVG, nu ook op site onze Privacy verklaring.


31 januari 2019


Huizer jeugd dominant bij Mini Meerkamp en Kadetten


Zaterdag 26 januari waren Esmée, Amanda, Milan, Chris, Elmer, Max, Matthew, Jesse en David die allemaal mee deden met het toernooi Mini Meerkamp en nu werd het deze keer bij ons gehouden.


En deze keer deze viel Huizen veel in de prijzen, David Robbers werd 1ste in poule 1, in poule 2 werd Chris Bunschoten 2de en Milan van der Blonk 7de. Poule 3 werd helemaal gedomineerd door onze jeugd want 1ste werd Elmer van Brederode, 2de Max Geurts en 3de werd Matthew Kooij. Poule 4 was het ook spannend want daar stonden 3 kinderen gelijk en op onderlinge resultaat werd Esmée Folkers 3de, Jesse van der Brom 4de en Amanda Robbers werd 7de.


Er waren veel spannende wedstrijden gespeeld en allemaal verdienen zij een groot compliment want ze Huizen goed laten zien. Maar vooral om mee te doen vinden wij van de jeugdcommissie een prestatie op zich en zeker als we met een grote groep zijn!! Super trots zijn wij dan ook op ze!


Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: René de Gier
Foto: René de Gier

22 januari 2019


Superstar of FItstar?: Het kan bij de tafeltennisvereniging Huizen


De tafeltennisvereniging Huizen heeft een tweetal projecten om het bewegen en in het bijzonder de tafeltennissport te promoten bij bijzondere doelgroepen.

Superstars is een project voor kinderen van 4-6 jaar. Kinderen leren hier samenspelen, maar ook op een verantwoorde manier te bewegen, vergroten van de concentratie, ontwikkeling van de coördinatie van het lichaam, maar vooral ook heel veel plezier. Superstars vindt iedere donderdag van 17.00 uur – 18.00 uur plaats. Kinderen worden op een speelse manier in kleine groepjes begeleid. Reacties van kinderen en ouders zijn zeer positief!

Op woensdagmiddag van 16.00 uur – 17.00 uur vindt  op dezelfde lokatie Fitstars plaats. Fitstars is een project, waarbij 65+-ers vrijblijvend voor 4 euro per keer kunnen sporten en bewegen zonder verplichtingen. Ook de tafeltennisvereniging Huizen doet mee aan dit project, dat gesteund wordt door de gemeente. Tafeltennis is bij uitstek een sport, die door ouderen gespeeld kan worden. Iedere woensdag staat er een trainer klaar, die u de fijne kneepjes van de tafeltennissport kan bijbrengen. Uiteraard heeft u dan wel de inzet en motivatie nodig.

Superstars en Fitstars vinden plaats in de gymzalen aan de Vecht, achter het Holleblok Winkelcentrum. U bent van harte uitgenodigd in onze gezellige kantine een kopje koffie te komen drinken.

Superstar: donderdag 17.00 uur – 18.00 uur

Fitstars: woensdag 16.00 uur – 17.00 uur


Ferry de Hoogen verrassende clubkampioen Tafeltennisvereniging Huizen


Ferry de Hoogen is afgelopen vrijdag de verrassende nieuwe clubkampioen bij de tafeltennisvereniging Huizen. Makkelijk ging dat zeker niet. Na de poulewedstrijden speelden Ruben Lam, Geert Molenaar, Monique Kievith, Patrick Visser, Robert Bunschoten, John Ouderdorp, Ferry de Hoogen en Nico Sentini de kwartfinales. Favorieten voor de finale  Patrick en Nico speelden al tegen elkaar in de kwart finale. Regerend kampioen Patrick kon het deze keer niet bolwerken. Monique wist ternauwernood van Joh te winnen, terwijl Ferry door het oog van de naald kroop tegen Robert. Ruben wist eenvoudig van Geert te winnen.

In de halve finales wist Ferry met 3-2 van Ruben te winnen. Monique had weinig kans tene Nico. In de finale wist Ferry de eerste 2 games te winnen. Nico vocht in de 23e game nog terug en bracht de stand naar 2-1. Maar door zeer goed spel wist Ferry de 4e game en daarmee de titel naar zich toe te trekken.


Foto: Robert Smit


18  januari 2019


De competitie staat weer op het punt van beginnen. Dit jaar zijn wij actief met 8 reguliere senioren teams en 3 duo teams.


Dit heeft echter wel gevolgen voor de bezetting op de vrijspeel avond op dinsdag. De duo competitie teams spelen hun wedstrijd in zaal 1 op de eerste of eerste twee tafels volgens het volgende schema:

Dinsdag 29-01-2019, 1 duo team thuis;

Dinsdag 05-02-2019, 2 duo teams thuis;

Dinsdag 12-02-2019, 2 duo teams thuis;

Dinsdag 19-02-2019, 2 duo teams thuis;

Dinsdag 05-03-2019, 1 duo team thuis,

Dinsdag 12-03-2019, 2 duo teams thuis;

Dinsdag 19-03-2019, 1 duo team thuis;

Dinsdag 26-03-2019, 2 duo teams thuis;

Dinsdag 02-04-2019, 1 duo team thuis;

Dinsdag 09-04-2019, 2 duo teams thuis.


De reden van deze aankondiging is om vervelende verrassingen te voorkomen en iedereen te informeren hierover om een debat op de speelavond zelf te voorkomen. Wij vragen dan ook jullie medewerking en begrip hiervoor.


Op naar weer een mooi seizoen.


13  januari 2019


Milan 1ste plaats bij jongens welpen 2.


Gisteren12-01-2019 werden de afdelingskampioenschappen voor jeugdspelers met een rating van 450 en lager gespeeld. Voor Huizen waren 11 jeugdspelers aanwezig waarvan 3 meiden en 8 jongens. Daarnaast waren ook nog 5 begeleiders en 5 ouders. We begonnen om 9:00uur aan de dubbel. Na vele wedstrijden en veel plezier was er aan het einde van de dag toch nog een prijs voor Huizen. Alle jeugdspelers hebben een goed spel laten zien en mogen zeker trots zijn op jullie behaalde resultaten. Maar ook de felicitaties voor Milan met het behalen van de 1ste plaats bij jongens welpen 2.


Uitslag jongens:

Chris Bunschoten: niet de voorrondes doorgekomen dubbel 5, pupillen 3 en jeugd 5

Matthew Kooij: niet de voorrondes dubbel 6. ¼ finale jeugd 6. ½ finale Jongens welpen 2

Davey Kooy: niet de voorrondes doorgekomen, dubbel 4, pupillen 4 en jeugd 6

Milan van der Blonk: voorrondes dubbel 6, jeugd 6. 1ste jongens welpen 2

Max Geurts: niet de voorrondes doorgekomen dubbel 6, pupillen 4 en jeugd 6

Marvin van Heeswijk: niet de voorrondes doorgekomen junioren 3 en jeugd 4. 1/4 finale dubbel 5

Elmer van Brederode: niet de voorrondes doorgekomen dubbel 6, pupillen 4 en jeugd 6

David Robbers: niet de voorrondes doorgekomen dubbel 4 en Jeugd 4. ½ finale uitgeschakeld pupillen 3


Uitslag meisjes:

Amanda Robbers: niet de voorrondes doorgekomen, dubbel 6, welpen en jeugd 6

Aimée van der Brink: niet de voorrondes dubbel 5. ½ finale pupillen 3, ½ finale jeugd 6

Esmée Folkers: niet de voorrondes doorgekomen, dubbel 6, Meisjes welpen en jeugd 6


Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers

4 januari 2019


3 januari was de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. En nu ook weer waren er een groot aantal mensen die daar weer gebruik van maakte om elkaar een goed en sportieve jaar te wensen. Dit jaar was misschien de laatste powerpoint presentatie van het afgelopen jaar, van onzevoorzitter Robert Bunschoten. der de ALV treedt hij af. Zie hier het jaaroverzicht 2018


klik om naar boven te gaan