nieuws 2017


Nieuws

31 december


65ste Oliebollentoernooi senioren leden


Op 29 december 2017 werd het Oliebollen toernooi leden gehouden.

We hadden 39 deelnemers en de uitslag was van 1 tot en met 8:

Robert Bunschoten, Bram Gerritse, Quinten van Dissel, Lennard, van Leuven, Jerry van Leeuwen, Piet Knop, Kees Visser en Bryan van Harten.


29 december


Lucas van der Kamp schrijft geschiedenis.

Vandaag was de 65ste jeugfoliebollen toernooi met 27 deelnemers gehouden.

Daar is na 54 jaar geschiedenis geschreven door Lucas van der Kamp door drie keer achter elkaar het toernooi te winnen. Nu versloeg hij Nathan Kleinniet lid) in een spannende 4 setter en daarmee mocht hij de wisselbeker houden.

Voor meer foto's klik hier.

Foto: Maarten Robbers

23 december


jeugduitje 23 december

Zaterdag 23 december gingen we met 9 kinderen en 3 begeleiders richting Flevonice.

Na warm maar toch koude ontvangst van Flevonice gingen de kinderen hun schaatsen om vervolgens 4 uur lang zoveel mogelijke km te maken. maar tussendoor hebben natuurlijk nog even lekker geluncht en om 15:00 waren de kinderen weer veilig thuis gebracht.

Voor mee foto's klik hier

Foto: Maarten Robbers

16 december


TAFELTENNISTOERNOOI VOOR BASISSCHOOLLEERLINGEN SUCCES


De TTV Bijmaat en de TTV Huizen organiseerden samen voor het eerst een tafeltennisevenement voor leerlingen van alle basisscholen in Huizen. Op zaterdag 16 december deden er in zijn totaliteit 17 meisjes en jongens mee en dat was wel aanzienlijk minder dan waarop beide verenigingen gehoopt hadden. Toch waren de aanwezige ouders en kinderen tevreden over de wijze, waarop beide verenigingen dit evenement georganiseerd hadden.  Tegen 10.00 uur kwamen kinderen en ouders binnen bij de TTV Huizen aan de Holleblok 4. Aan de ouders werd koffie of thee aangeboden, terwijl de kinderen zich bezighielden met allerlei spelletjes, waaronder een tafeltennisrobot, die voortdurend balletjes op een aantal meisjes en jongens af schoot. De kunst was dan wel om te proberen deze balletjes terug te slaan. Daarnaast werd o.a. het spel rond de tafel gespeeld, dat ook bij beide verenigingen ook regelmatig op het programma staat. Na de spelletjes stond een echt toernooi op het programma, waarbij alle deelnemers ingedeeld waren in een viertal poules. Van elke poule gingen de beste nummers twee door naar de kwartfinale. Vervolgens werden er twee halve finales gespeeld. De finale was tussen Chris Bunschoten van Basisschool De Parel en David Robbers van de van Brugghenschool. Chris won, zodat hij een grote beker in ontvangst kon nemen. David kreeg als tweede een iets kleinere beker. De winnaars en alle overige 15 deelnemers kregen een medaille aan een lint uitgereikt als herinnering aan deze leuke dag.  Beide verenigingen zijn van plan om samen weer een basisschooltoernooi te gaan organiseren in 2018, waarbij hopelijk de belangstelling van de scholen groter zal zijn dan dit jaar. Voor informatie over de TTV Huizen ga even naar www.ttv-huizen.nl of  de TTV Bijmaat naar www.bijmaat.nl


Foto: Maarten Robbers

13 december


1e jeugdteam TTV Huizen degradeert


Het 1e jeugdteam van Tafeltennisvereniging Huizen, dit seizoen uitkomend in de 2e klasse, heeft zich niet kunnen handhaven. Bij aanvang van de wedstrijd waren de kaarten al geschud; in een sterke poule eindigde het team met 18 punten op net de helft van de punten van naaste belager Almere United.

Het team speelde ditmaal tegen Hilversum. Alleen Koen Gerhards wist een partij naar zijn hand te zetten – een driesetter –, alle andere partijen, waaronder de dubbel en één vijfsetter, gingen verloren.

Ook Huizen 2 verloor hun wedstrijd: met 3–2 was TTV Nieuwegein nipt te sterk voor de starters.


Onlangs mocht TTV Huizen haar 100e lid verwelkomen: jeugdlid Jesse van den Brom, heel veel speelplezier gewenst!

Wilt u óók zo’n warm welkom? Kijk dan op www.ttvhuizen.nl en meld u aan voor de 65e editie van het Oliebollentoernooi niet-leden, die op 28 december gehouden wordt in verenigingsgebouw ‘De Kloef’ in het Holleblok. Dit toernooi begint om 20.00 uur.


13 december


Laatste competitiewedstrijden voor team tafeltennisvereniging Huizen


De jeugdteams van de tafeltennisvereniging Huizen hebben hun laatste competitiewedstrijden in 2017 helaas niet positief kunnen afsluiten. Het eerste team bestaande uit Luca Wagenmakers, Koen Gerards en Lucas Kamp ging met 9-1 de boot in tegen het Utrechtse SVE. Luca Wagenmakers wist de Huizer eer te redden.

Ook het tweede team met Davey Kooij, Aimee van den Brink en David Robbers konden de overwinning niet meer naar huis nemen In de uitwedstrijd tegen HTTC uit Houten werd met 4-1 verloren. Hier was het David Robbers, die het punt voor Huizen binnenhaalde.


Vanaf donderdag 11 januari organiseert de tafeltennisvereniging Huizen in de gymzalen achter het Holleblok winkelcentrum van 17.00 uur – 18.00 uur SuperStars. Kinderen in de leeftijd van 4-6 jaar kunnen hieraan deelnemen. Voor nog geen 7 euro per maand krijgen de kinderen een tafeltennisbatje en wordt er op speelse wijze onder begeleiding van meerdere trainers actief bewogen. Meer informatie of opgeven? Mail naar tcj@ttvhuizen.nl of kijk op de website www.ttvhuizen.nl.


27 november


Black Saturday voor de jeugdteams tafeltennisvereniging Huizen


Na de populaire Black Friday was het zaterdag een slechte dag voor de jeugd van de tafeltennisvereniging Huizen. Het eerste team speelde tegen shot uit Soest. Zij verloren met maar liefst 8-2. Koen Gerards wist 1 partij te winnen. Ook het dubbel ging naar Koen en Daniel. Helaas wisten Daniel van de Heijden en Luca Wagemakers kwamen deze keer niet tot winst.

Ook het 2e team moest met een nederlaag genoegen nemen. Het werd nipt 2-3 voor tegenstander HTTC uit Houten. Chris Bunschoten wist een enkelspel te winnen. Davey Kooij en Max Geurts kwamen in hun enkelpartijen net te kort. Chris en Davey wisten nog wel het dubbel te winnen.


20 november


Goede resultaten teams tafeltennisvereniging Huizen


Terwijl de Sint zijn intrede in Nederland deed, kwamen de 2 jeugdteams van de tafeltennisvereniging Huizen in actie.

Huizen 1 wist in Almere een gelijkspel weg te slepen tegen Almere United. Lucas Kamp en Koen Gerards wisten beiden 2 partijen te winnen. Door de winstpartij van Daniel van de Heijde kon Huizen 1 de 5-5 mee naar huis nemen.

Huizen 2 deed het in de uitwedstrijd tegen VTV in Nieuwegein nog beter. Vorige week wisten zij een ander team uit Nieuwegein te verpletteren. Ook nu namen ze de winst mee naar Huizen. Grote man met 2 winstpartijen was David Robbers. Max Geurts voegde daar een derde punt aan toe. Aimee van de Brink kwam deze keer niet tot winst, maar het team won dus wel met 3-2.


Het eerste herenteam pakte de laatste strohalm voor behoud in de landelijke klasse aan door met 7-3 van de nummer 3 op de ranglijst Bit.nl uit Ede te winnen. Gijs Molenaar was de grote man met 3 winstpartijen. Patrick Visser scoorde 2 maal en Nico Sentini 1 keer. Winst in het dubbel maakte de 7 punten. Hierdoor blijft het team nog in de race voor handhaving.

Volgende week zaterdag speelt Huizen 1 de allesbeslissende wedstrijd tegen Zwolle. Voor kans op handhaving moet deze partij gewonnen worden. U bent van harte welkom het team aan te komen moedigen in de gymzalen achter het Holleblok winkelcentrum. De wedstrijd begint om 15.00 uur.


11 november


Jeugdcompetitie TTV Huizen


Deze week werd er alleen gespeeld door Huizen 2 ons starters team zij moesten naar Houten maar speelden tegen TTVN uit Nieuwegein.

En dat deden zij wel heel goed zij wisten n.l. te winnen met de hoogst mogelijke scoren 5 - 0 dus.

Hier waren Aimée en ook David Robbers goed voor elk 1 winst partij en het dubbel en wist Max Geurts allebei zijn enkel wedstrijden te winnen.


Open dag & P-day


Vandaag 11-11-17 was onze najaars open dag van 13:00 tot 15:30 uur. Onder leiding van Cees Lam mochten circa 11 kinderen deelnemen aan verschillende tafeltennisspelletjes. Het was een geslaagde middag, waarin deze kinderen konden kennismaken met de tafeltennissport en onze vereniging.


Om 15:00 was de aftrap voor de P-day van onze eigen jeugd. Ze moesten Papier, Potlood, Plezier en Prima eetlust meenemen voor een zeer gezellige middag. Deze middag werd geleid door Ruben Lam. Alle kinderen moesten binnen bepaalde tijd zoveel mogelijk punten halen op verschillende onderdelen.

Bij de jongens werd Dennis Bunschoten eerste. De tweede plaats was voor Chris Bunschoten en derde werd David Robbers.

Bij de meiden was de uitslag als volgt:  eerste Aimeé van de Brink, tweede Katja Rebel en Amanda Robbers werd derde.

Om 17:00 uur stonden er een paar flinke stapels Pannenkoeken klaar (door enkele moeders gebakken) die gretig aftrek vonden bij zowel de kinderen als de aanwezige vrijwilligers en ouders. Een lekkere maaltijd als afsluiting van een gezellige middag.

Voor meer foto's klik hier.

Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: André Rebel


6 november


Wordt uw kind een SuperStar?


Tafeltennisvereniging Huizen start Project “bewegen voor 4-6 jarigen”

Bewegen is gezond en belangrijk. Dat weten we allemaal.


Vanaf januari 2018 gaat de tafeltennisvereniging Huizen een nieuw project starten. Dit project richt zich op kinderen in de leeftijd van 4-6 jaar. Op een speelse manier worden de kinderen bewust gemaakt van de mogelijkheden van hun lichaam. Na een startperiode zullen ze ook bekend gemaakt worden met een balletje en een batje en zullen ze kennis gaan maken met de tafeltennissport.


Op de donderdagmiddag van 17.00 uur – 18.00 uur zullen trainers klaar staan om uw kind te begeleiden. De kosten zijn laag, Voor minder dan 7 euro per maand krijgt uw kind een tafeltennisbatje, veel plezier en gezond bewegen voor terug. Uw kind kan een echte SuperStar worden!


U kunt de tafeltennisvereniging Huizen vinden in de gymzalen achter het Holleblok winkelcentrum.

Interesse? Voor meer informatie of opgeven van uw kind kunt u contact opnemen met Maarten Robbers: tcj@ttvhuizen.nl of kijk op www.ttvhuizen.nl


Mocht u al eerder met uw kind kennis willen maken met de tafeltennisvereniging Huizen of wil je als jeugdige een keer komen kijken?


Op zaterdag 11 november tussen 13.00 uur en 15.30 uur zijn alle kinderen en jeugdigen t/m 17 jaar van harte welkom voor een middag vol leuke tafeltennisspelletjes. De nieuwkomers wacht een leuke training met in de pauze wat te drinken met iets lekkers erbij. Vergeet je sportkleding niet en gymschoenen met lichte zolen. Deelname is gratis en inschrijven is niet nodig.


Jeugdcompetitie TTV Huizen


Er is zaterdag ook weer gespeeld en het ging ook deze keer niet zo best 2 keer verlies zowel Huizen 1 als Huizen 2.

Huizen 1 speelden thuis tegen Hoogland uit ja Hoogland zij verloren met 9 - 1.

Alleen Daniël v/d Heijden wist 1 partij te winnen zowel Luca Wagenmakers als ook Koen Gerards kwamen niet tot winst.

Ook het dubbel ging verloren door Luca en Koen. Huizen 2 de starters speelden ook thuis zij speelden tegen TTVN uit Nieuwe Gein ook zij wisten deze keer niet te winnen.

Alleen David Robbers wist hier weer 1 partij in zijn voordeel te beslissen dit lukte niet bij Aimèe v/d Brink en ook niet bij Davey Kooij. En ook hier ging het dubbel verloren door Davey en Aimèe.


31 oktober

Heren 1 TTV Huizen ten onder tegen koploper

Het eerste herenteam van Tafeltennisvereniging Huizen ging afgelopen zaterdag met 7-3 ten onder tegen de koploper uit Veghel. Er zat meer in voor het vlaggenschip van Huizen, maar aan het eind van de wedstrijd vielen een aantal partijen net de andere kant op. Uiteindelijk wist kopman Gijs Molenaar twee partijen te winnen en deed Nico Sentini hem dat één keer na. Patrick Visser was minder gelukkig en bleef met lege handen achter.


Jeugdcompetitie TTV Huizen


De vakantie is weer voorbij dus is er weer getafeltennist door onze jeugd.

Huizen 1 zij speelden thuis tegen SVE uit Utrecht zij wisten de punten niet in huis te houden doordat zij verloren. En zij verloren zelfs met 10 - 0 dat was tot nu toe de grootste nederlaag erger kan het niet. Het team wat zaterdag speelde bestond uit Koen Gerards en Luca Wagenmakers en Lucas Kamp. Maar in de 2e helft komen zij nog een keer uit tegen SVE en dan kan het wel weer heel anders zijn.


Onze starters team 2 dus zij speelde ook thuis en zij speelden tegen Almere United uit Almere natuurlijk. Zij wisten de punten wel thuis te houden en wonnen wel en hoe met de hoogst mogelijke score 5-0. Hier speelden deze keer Aimèe v/d Brink zij won 1 partij en Max Geurts hij wist 2 partijen in zijn voordeel te beslissen.

En als derde speelde Chris Bunschoten en ook hij wist 1 partij in zijn voordeel te beslissen.

Het dubbel werd hier gewonnen door Amèe en Chris en volgende week speelt onze jeugd ook weer thuis16 oktober

Vriendentoernooi


Afgelopen zaterdag was er bij TTV Huizen het vriendentoernooi voor de jeugd. Ondanks dat het mooie weer was, kwamen er toch nog 4 koppels opdagen. Na 3 uur spelen met zeer leuke partijen konden we de eindstand opmaken:


Als 4de werd team Aimee van der Brink en Amanda Robbers, 3de werd Katja en Maya Rebel, Elmer van Brederode en Jesse van de Brom werden 2de en met overmacht zijn David Robbers en Wick Hagen eerste geworden. Voor meer foto's klik hier.

Foto: Maarten Robbes

9 oktober

AH-sportactie TTV Huizen groot succes


De actie die Albert Heijn heeft opgezet om sporters gratis te kunnen laten sporten, is voor Tafeltennisvereniging Huizen nu al een succes geworden. De eerste nieuwe leden hebben zich inmiddels aangemeld en zij hebben zaterdag meegespeeld tijdens de Actiedag, die door de tafeltennisvereniging werd georganiseerd.

Wilt u of wil jij ook een sport beoefenen? Neem dan nu een kijkje bij TTV Huizen; geef je vrijblijvend op via de sportactie en profiteer bij lidmaatschap van gratis sporten in 2017, een gratis batje èn een gratis T-shirt!


Vriendentoernooi


Aanstaande zaterdag organiseert TTV Huizen het Vriendentoernooi voor jeugdspelers. Leden en niet-leden mogen hieraan meedoen. Hoewel het niet is verplicht, is het handig om je hiervoor in tweetallen op te geven. Ook voor deze dag geldt: deelname is gratis!

Voor een batje wordt gezorgd, maar je mag er natuurlijk ook een zelf meenemen. Wat je in ieder geval wel moet meenemen, zijn gymkleding en gymschoenen (met lichte zolen). Graag tot ziens in 'De Kloef'!


Jeugdcompetitie TTV Huizen


Ook Zaterdag is er weer getafeltennist voor de kompetitie het was de laatste wedstrijd voor de herfst vakantie.

Huizen 1 speelde uit in Soest tegen Shot zij wisten echter niet de winst mee naar huis te nemen.

Zij verloren met 8 - 2 deze keer wisten alleen Luca Wagenmakers en Daniël v/d Heijden 1 partij te winnen. Lucas Kamp kwam deze keer niet tot winst ook het dubbel ging verloren.

Huizen 2 het startersteam speelde uit in Lelystad tegen LTTC ook zij wisten niet te winnen en verloren met 4 - 1. Alleen David Robbers wist 1 partij te winnen deze keer kwamen Max Geurts en ook Davey Kooij niet tot winst. Ook hier ging het dubbel naar de tegenpartij.


30 september


Heren 1 TTV Huizen verliest in derde competitieronde


Heren 1 van Tafeltennisvereniging Huizen heeft de derde competitiewedstrijd tegen Bit.nl niet in winst weten om te zetten. De derdedivisionisten, op bezoek bij het team uit Ede, verloren met 6 – 4. Teamcaptain Gijs Molenaar nam het team bij de hand met twee winstpartijen, ook Nico Sentini pakte een punt, Patrick Visser moest ondanks twee vijfsetters al zijn tegenstanders feliciteren. De dubbel werd wel door de heren gewonnen.

Volgende week zaterdag neemt Huizen 1 het op tegen naaste belager Tafeltennisvereniging Zwolle. Beide teams staan op een gedeelde vierde plek.


Jeugdcompetitie TTV Huizen


De Huizer jeugd heeft een zwaar weekend achter de rug gehad. Beide teams speelden uit en verloren met duidelijke cijfers.

Huizen 1 speelde tegen Hilversum en verloor met 8 – 2. Alleen Luca Wagenmakers en Lucas Kamp wisten elk een wedstrijd te winnen. Daniël van der Heide verloor zijn partijen. Ook verloor het team de dubbel.

Huizen 2 speelde tegen plaatsgenoot Bijmaat, en verloor met 4 – 1. David Robbers speelde namens Huizen twee partijen en won eenmaal. Davey Kooij en Aimée van den Brink verloren hun partij, en ook de dubbel werd een prooi voor de tegenstander.


Actiedag


Wilt u/wil jij vrijblijvend kennismaken met tafeltennis? Kom dan zaterdag 7 oktober naar het verenigingsgebouw ‘De Kloef’ in het Holleblok. Van 12.00 uur tot 16.00 uur er een balletje worden geslagen, en wellicht wilt u/wil jij profiteren van een gratis lidmaatschap voor 2017, een gratis T-shirt èn een gratis batje wanneer u besluit lid te worden.

Vergeet niet gymkleding en gymschoenen (geen zwarte zolen) mee te nemen!26 september


Actiedag bij TTV Huizen


Gratis tafeltennissen in 2017? Dat kan bij TTV Huizen!


Het tafeltennisseizoen is weer geopend. En Tafeltennisvereniging Huizen wil dat gaan vieren!

Daarom organiseert TTV Huizen op zaterdag 7 oktober een Actiedag, die in het teken zal staan mensen kennis te laten maken met de tafeltennissport. Deze dag begint om 12.00 uur en zal om ongeveer 16.00 uur eindigen. U/je kunt geheel vrijblijvend binnenlopen bij het verenigingsgebouw ‘De Kloef’ in het Holleblok. Zowel jeugd als volwassenen zijn van harte uitgenodigd!

Voor snelle beslissers geldt een mooie aanbieding: wie deze dag lid wordt, krijgt niet alleen een tafeltennisshirt cadeau, maar ook een batje èn een gratis lidmaatschap voor 2017!

U hoeft slechts eigen gymkleding en sportschoenen (met lichte zolen) mee te nemen!


Competitie in volle gang bij TTV Huizen


Inmiddels is de competitie weer begonnen bij TTV Huizen. Zowel de senioren als de jeugd zijn weer van start gegaan. Afgelopen zaterdag was de tweede ronde.

Het eerste herenteam speelde hun eerste thuiswedstrijden tegen “De Toekomst” uit Lochem. Frank Bilius en Nico Sentini sleepten beide een punt in de wacht. Na een half jaar afwezigheid speelde Gijs Molenaar weer mee, wat resulteerde in twee overwinningen. De dubbel hebben Gijs en Nico nipt verloren, waarmee de eindstand op 4-6 is gekomen. Dit is geen slecht resultaat gezien de 1-6 achterstand.


Jeugdcompetitie TTV Huizen


Jeugdteam 1 speelde deze week thuis tegen Almere United uit Almere. Huizen 1 heeft nog wel wat aanpassingsproblemen aan het hogere niveau, maar de jongens zetten door.

Helaas wisten zij deze wedstrijd niet te winnen en verloren met 7 – 3 . Zowel Luca Wagenmakers, Daniël van der Heijde als Koen Gerards wonnen elk een wedstrijd. Ook bij de dubbel trok het Huizer jeugdteam aan het kortste eind.

Ons starters team hoefde deze week niet in actie te komen zij hadden een vrije week.


18 september


Bezoek van wethouder Marianne Verhage tijdens open avond


Op donderdag 14 september waren volwassenen welkom om mee te trainen of een kijkje te nemen. Samen met leden van het Sportplatform Huizen, kwam wethouder Marianne Verhage met haar bekende enthousiasme op bezoek bij de vereniging. Bij binnenkomst werd de koffie beleefd afgeslagen, want Marianne wilde “meteen aan de bak” en voegde direct daad bij het woord. Als een echte prof nam ze een batje ter hand en begon een wedstrijdje. Zelfs de naaldhakken konden haar fanatisme niet afremmen. “Dit is echt zó leuk!”, waren Marianne’s woorden na de wedstrijd. Het bezoek werd afgesloten met een glaasje fris en een goed gesprek, over onder andere het belang van sporten, vooral voor de jeugd. TTV Huizen bedankt Marianne hartelijk voor haar belangstelling en laat weten dat ze altijd welkom is.

Foto: Nicole van Beurden
Foto: Nicole van Beurden
Foto: Nicole van Beurden

Jeugdcompetitie TTV Huizen


De competitie is weer van start gegaan voor het najaar, de resultaten waren 1 keer ja je kan wel zeggen slecht en 1 keer goed.

Het is jammer het 1e team wist geen partij te winnen alleen het dubbel werd gewonnen.

Zij speelde in en tegen Hoogland en verloren dus met 9 - 1.

Hiervoor verantwoordelijk waren Lucas Kamp en Koen Gerards en Daniël van der Heijden

Jammer maar het is niet anders.

Ons starters team speelden ook uit zij speelden in Nieuwegein tegen TTVN zij wisten wel de winst mee naar huis te nemen.

Zij wonnen met 4 - 1 dus dat is een heel goed resultaat en zeker omdat ze allemaal voor het eerst competitie spelen.

David Robbers wist 2 keer te winnen dat deed Chris Bunschoten 1 keer en Aimée v/d Brink kwam deze keer niet tot winst.

Wel werd ook het dubbel gewonnen en dat deden Chris en Aimée keurig gedaan.


10 september


Familie Gerritse wint Ouder-Kindtoernooi 2017


Op 9 september organiseerde de TTV Huizen dit toernooi, waarbij een volwassene en een kind de strijd aan gingen met andere teams. 12 enthousiaste teams hadden zich ingeschreven.

In 2 poules gingen zij de strijd aan met elkaar, waarbij de kinderen  en de volwassenen tegen elkaar  en nog gezamenlijk een dubbel speelden.

In poule 1 wonnen Dennis en Robert Bunschoten al hun wedstrijden, in poule 2 deden Harm en Bram Gerritse hetzelfde. In de finale wonnen Harm en Bram met overmacht al hun wedstrijden en wonnen zo de eerste prijs. Voor meer foto's ga dan hier naar toe.


Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: Maarten Robbers
Foto: André Rebel

Bedrijventoernooi 2017 bij T.T.V. Huizen


Al jaren houdt tafeltennisvereniging Huizen een bedrijventoernooi. Gezien de enthousiaste en positieve reacties in voorgaande jaren kon dit toernooi natuurlijk ook dit jaar niet uitblijven. Het toernooi vond plaats op vrijdag 8 september jongstleden.


Er waren 36 deelnemers van 8 verschillende bedrijven (Gall & Gall, Kannegieter Electronica, Zig software, Mario Kart turbo, Rabobank, Strukton rangers, Sedico en Le Petit Francais). Om omstreeks 20:15 konden de deelnemers beginnen met de wedstrijden. De teams waren verdeeld over vier poules. Er werd volgens het halve daviscup principe gespeeld, dus er werd een dubbel en twee enkel gespeeld voor elke wedstrijd. Na diverse spannende wedstrijden konden de nummers één en twee van de poule doorgaan naar de ¼ finales. Op dat moment waren er nog 4 verschillende bedrijven vertegenwoordigd en werden er alleen nog dubbels gespeeld in best of five. In de ½ finales waren nog 3 verschillende bedrijven over. De finale ging tussen Rabobank  (Fons van Workum en Joren Aaten) en Sedico (Arnaud Visser en Jordy Krone). De finale werd in vier spannende games (allemaal maar 2 punten verschil) beslist in het voordeel van de Rabobank.


Foto: Bram Gerritse

Openingstoernooi Senioren 2017


Op vrijdag 1 september werd het openingstoernooi gehouden. Door omstandigheden (Ondergetekende die dacht de inschrijflijst e.d. geregeld te hebben maar dat blijkbaar toch vergeten was. En dat de pokerfinale ook deze avond gehouden werd.) waren er maar een beperkt aantal deelnemers. Tevens moest de organisatie er voor zorgen dat het toernooi afgerond was voordat het pokertoernooi begon.


Voor het openingstoernooi werd er een vierkamp afgewerkt en voor de mensen die aan de late kant waren was het deze keer dus echt sorry maar helaas het toernooi is al aangevangen. Voor deze mensen was er uiteraard nog wel genoeg plek of onderling een partijtje te gaan spelen.


De spelers begonnen het toernooi met een normale handicap (indien er een klasse verschil was) en als een speler een game won moest hij de volgende game een punt extra voorgeven of minder voor krijgen. Er werden hele strategieën bedacht hoe hier het best mee om te gaan, bv: Laat ik de eerste twee games maar verliezen anders moet ik in de derde game 7 punten voorgeven. Soms pakte dit goed uit en soms wat minder goed.


De uitslag is als volgt: Joost de Kleijn eerste, Nico Sentini tweede, Peter Keijer derde en Cees Lam vierde.


Vrije week toernooien voor de senioren


De ondertussen traditionele vrije week toernooien van het najaar worden gehouden op 20 oktober en 24 november. Start zo rond half negen. De inschrijflijst hangt weer op de club en het zou leuk zijn als deze een keertje gebruikt wordt ;-)

Invulling van het toernooi wordt nog nader bepaald, maar dat moet niemand weerhouden op zich in te schrijven daar het om de gezelligheid en beweging gaat en uiteraard is het ook leuk meegenomen als je wint.


31 augustus


Openingstoernooi van aankomende vrijdag.


Dit is wederom een toernooi om er weer in te komen, dus normaal spel eventueel met handicap of verrassingen omtrent puntentelling.

Je kan je nog steeds aanmelden kan via tcstoernooien@ttvhuizen.nl of via het inschrijfformulier op de club.

Aanwezig graag om 20:15, geplande aanvang 20:30.


27 augustus


Beste,

 

Helaas hebben wij moeten besluiten de barbecue op 2 september niet door te laten gaan.

Dit vanwege te weinig inschrijvingen.

 

Wel wil ik u bedanken voor uw inschrijving.


10 augustus


Deadline voor de volgende Voltreffer


Het duurt nog even, maar de deadline voor de volgende Voltreffer valt op zaterdag 16 september.


Mocht het niet lukken om de kopij voor deze datum te kunnen aanleveren, dan graag z.s.m. bericht aan mij en evt. het bestuur en de betreffende commissie(s).

De input kan worden gestuurd naar het algemene e-mailadres communicatie@ttvhuizen.nl.


Alvast bedankt!


'Op naar 2022'

Afgelopen tijd zijn TCJ en bestuur druk bezig geweest met het ontwikkelen van de TCJ Visie ‘Op naar 2022’. Onderdeel van dit plan is o,a. een vaste structuur voor de trainingen en activiteiten voor de komende jaren. Bent u geïnteresseerd in de gehele visie? Kijk dan eens op onze website of spreek TCJ voorzitter Maarten Robbers aan.

Jeugdtrainingen

Zoals de meeste leden al opgevangen hebben, zullen de trainingstijden vanaf komend seizoen aangepast worden!


Competitiespelers:

Dinsdagavond van 19:00 t/m 20:15 uur. Eerste training 29 augustus. Herfst- en Kerstvakantie geen training!


Recreanten:

Zaterdagochtend van 10:00 t/m 11:30 uur

1ste training 2 september. 9 september, herfst- en Kerstvakantie geen traning!


Het is de bedoeling dat wij vanaf januari een extra groep op de donderdag (einde van de middag) organiseren voor een special doelgroep ‘Kabouters’. De kaboutergroep zal bestaan uit kinderen t/m 6 jaar die spelenderwijs met bewegingsoefeningen kennis kunnen maken met de tafeltennissport en onze vereniging. De TCJ is druk bezig met de voorbereidingen en we houden u graag via deze weg hiervan op de hoogte.

Sportweek / Open dag / Ouder-kind toernooi

In de week van 9 september wordt er in de gemeente Huizen wederom een ‘sportweek’ georganiseerd. Fijn dat het samen met de Huizerdag valt. Er valt dus veel te beleven die dag voor de inwoners van Huizen.


Ouder-kind toernooi

Op zaterdag 9 september zal ook het ouder-kind toernooi georganiseerd worden. Dit is een toernooi waarbij een volwassene samen met een jongere een team vormt (vader/moeder met kind, opa/oma met kleinkind, buurvrouw/man met buurkind, alle combinaties zijn mogelijk!). De regel is dat er éé persoon ouder dan 18 moet zijn en één jonger.


Wij hopen dat u als leden ook eens om u heen wilt kijken en samen met een bekende meedoet aan dit toernooi. inschrijven kan via tcj@ttvhuizen.nl of via de website


Het toernooi start om 10:00 uur en zal rond 13:00 afgelopen zijn. We zullen deze ochtend gezellig eindigen met een klein hapje en drankje aangeboden door de TCJ.


Hierna heeft u nog voldoende tijd om te genieten van de Huizerdag, van de activiteiten van de sportweek of…..


.. vanaf half 2 begint de open middag bij de TTV Huizen echt. Gijs Molenaar zal de ‘aftrap’ doen met een demonstratie tafeltennis. Zijn tegenspeler laten we nog even geheim :-)


Vanaf 14:00 t/m 16:00 zijn de zalen vrij te gebruiken voor belangstellenden en kunnen zij op zowel gewone als op ‘spel’ tafels hun vaardigheden laten zien.


Special uitdaging voor belangstellenden: Een eerste team speler zal uitgedaagd kunnen worden voor een wedstrijdje tafeltennis. De speler die de meeste punten haalt tegen deze speler zal op het einde van de dag een prijsje in ontvangst mogen nemen.. WIE DURFT?!

(tegenstander mag geen lid zijn (of geweest zijn) van een tafeltennisvereniging, het moet wel eerlijk blijven niet waar..)


U ziet de Gemeente Huizen in rep en roer…Volop activiteiten deze dag.


Schrijf je in voor het ouder-kind toernooi!


Jaarlijkse grote schoonmaak

Zaterdag 26 augustus is de jaarlijkse grote schoonmaak. De kantine is open vanaf 10:00 uur. Alle hulp is welkom om de boel weer schoon en fris te maken voor het nieuwe seizoen. Aanmelden kan via zkc@ttvhuizen.nl.


Barbecue

Om de vakantieperiode af te sluiten, en om het najaar seizoen te openen, organiseert onze vereniging een barbecue op zaterdag 2 september vanaf 17:00. Meer info is hier te vinden.


1 juli


Zomeropening

In juli en augustus zijn we elke vrijdagavond open om gezellig een praatje te maken, mocht je toch ook een balletje willen spelen dan is dat mogelijk in de 1e zaal tussen 20:00 en 22:00 uur.


Jaarlijkse grote schoonmaak

Zaterdag 26 augustus is de jaarlijkse grote schoonmaak. De kantine is open vanaf 10:00 uur. Alle hulp is welkom om de boel weer schoon en fris te maken voor het nieuwe seizoen. Aanmelden kun je via zkc@ttvhuizen.nl.


Najaar 2017

Dinsdag 29 augustus start het najaar seizoen. Vanaf dat moment zijn we weer open op de dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. De openingstijden staan op de website. De 2e zaal is alleen open van 20:00 tot 22:00 op de dinsdag- en vrijdagavond (vanaf september).


Barbecue

Om de vakantieperiode af te sluiten, en om het najaar seizoen te openen, organiseert onze vereniging een barbecue op zaterdag 2 september vanaf 17:00. Meer info is hier te vinden.


Ouder-Kind toernooi

Op zaterdag 9 september van 10:00 - 13:00 wordt het Ouder-kind toernooi gespeeld. Ieder lid van de TTV Huizen mag samen met zijn vader, moeder, zoon of dochter deelnemen. Opgeven kan via tcj@ttvhuizen.nl.


AED

Gijs Molenaar en Joop Rövekamp hebben via hun werk een cursus BHV met AED-training succesvol afgerond en zijn toegevoegd aan de lijst in de kantine.


Accomodatie

De vloer in de zalen blijft ondanks de inzet van de gemeente glad. Wel zijn we bezig met de schoonmaker om de vloer periodiek te laten schoonmaken met een boenmachine.


In de doucheruimten zijn de naden in het tegelwerk aangepakt en alle vloeren (en onderkant tegelwerk) schoongemaakt, het ziet er weer een stuk frisser uit.

De schuifwand tussen de kantine en de gymzaal is onderhouden door de fabrikant, het verzoek aan jullie om de wand met beleid te openen en sluiten.


Drie nieuwe jeugdleden

Onze nieuwste jeugdleden zijn Dennis, Pasqual en Elmer. Wij wensen deze jongens nog vele jaren tafeltennis plezier toe!


Op naar 2022'

Aan het einde van de laatste ALV heeft Maarten als nieuwe voorzitter  van de T.C.J. aangegeven dat de commissie bezig was met het opstellen van een Visie ‘Op naar 2022’. Ondertussen is het ‘Visie document’ ook door het bestuur goedgekeurd en vastgesteld.


Onze ‘Visie’ bepaald de richting waar we naar toe willen maar u zult begrijpen dat dit niet van vandaag op morgen geregeld is. De T.C.J. zal dan ook in samenspraak met bestuur per jaar de ‘lijnen’ uitzetten en eventueel waar nodig bijsturen in de plannen.


De T.C.J. is op dit moment druk bezig met elkaar te bepalen welke eerste stappen we vanaf september het beste zouden kunnen nemen. We kunnen al bekend maken dat de donderdag training verplaatst gaat worden naar de zaterdag onderleiding van Nico Sentini en Edwin van Dijk(backup). De juiste tijd komt nog. Wanneer we hier meer van weten houden we u vanzelfsprekend op de hoogte.


De hoofdlijnen van het plan is tijden de ALV al uitgedeeld aan de aanwezige leden. Het hele plan is te lezen op de pagina "Met sport groot" op de website. Als u nog vragen of opmerkingen heeft kunt u altijd een mail sturen naar tcj@ttvhuizen.nl of André Rebel en Maarten Robbers persoonlijk aanspreken.


21 mei


Koen Gerards jeugd clubkampioen 2017


Zaterdag 20 mei zijn de clubkampioenschappen jeugd gespeeld. Slechts 6

jeugdspelers hadden zich opgegeven. En deze keer was er door een aantal ouders iets lekkers klaar gemaakt.


Er werd begonnen in poules per klasse ingedeeld, om te kijken wie zich de beste van zijn competitie klasse mocht noemen en tevens gelijk clubkampioen 2017 werd. De strijd was in de 3e klasse tussen Koen Gerards en Luca Wagenmakers, ze moesten een best off 5 spelen en die werd gewonnen door Koen.


Bij de recreanten was het iets drukker, want hier hadden we 4 deelnemers. David Robbers, Max Geurts, Davey Kooij en net drie weken lid Elmer Brederode. Uiteindelijk werd David Robbers de beste door alles te winnen en 2e Davey Kooij.


David en Koen van harte gefeliciteerd

(Foto: Gijs Molenaar)
(Foto: Tamara Oosterhoff)
(Foto: Tamara Oosterhoff)
(Foto: Tamara Oosterhoff)
(Foto: Tamara Oosterhoff)
(Foto: Maarten Robbers)
(Foto: Gijs Molenaar)


30 april


En even iets anders werd het………….


Op 29 April heeft de ZKC een avondje wat anders georganiseerd in de vorm van een darttoernooi, maar dan net even iets anders.


Ruim op tijd werden de uitnodigingen verstuurd richting onze leden, maar ook naar omliggende verenigingen zoals Elan, Goodluck, Laren, Bijmaat en onze vrienden van SVE. Benieuwd naar de reacties en de inschrijvingen was het wachten begonnen. De inschrijflijst werd al snel gevuld met een aantal enthousiaste leden, van de overige verenigingen kwam maar weinig respons helaas.


Om het juiste aantal banen die ingehuurd dienden te worden te bepalen werd er her en der nog wat getrokken aan diverse tafeltennissers en uiteindelijk besloten dat we aan vier banen genoeg zouden hebben. Uiteraard werd gehoopt op een grotere opkomst, maar met uiteindelijk 20 deelnemers mogen we helemaal niet klagen.


Zoals in de uitnodiging vermeld stond, zou de kantine om 16.00 uur opengaan voor de eerste enthousiastelingen, zodat ze konden warmgooien om vervolgens om 17.00 scherp en warm aan het toernooi te beginnen. Nu heb je altijd van die mensen die net wat fanatieker zijn dan de anderen en die zelfs om 15.15 uur al voor de deur staan. In dit geval kon Ferry het niet laten om warmer dan wie ook aan de start te verschijnen. Gelukkig voor hem was Jan Visser enthousiast over zijn bardienst en ook rond die tijd al aanwezig.


Toen ook de laatste deelnemer rond 17.05 uur binnen was, kon er duidelijk gemaakt worden wat de bedoeling van deze andere avond was. Allereerst werd er door een zes-tal spelrondes bepaald waar een ieders positie in de komende poule zou zijn, een ideale warming-up voor the main event. Een snelle opsomming van deze zes rondes met hun bijzonderheden :


1.Gooi zoveel mogelijk keer de bull in 2 minuten

Waar het gemiddelde van deze ronde op 5,25 keer de bull lag, vond Ferry het nodig om de bull 19 keer te raken !


2.Gooi zoveel mogelijk punten met 9 pijlen

Met een gemiddelde van 111,55(toch 12,39 per pijl) waren hier ook twee uitschieters. Het lukte Christiaan (SVE) om 203 punten te verzamelen (22,55 per pijl) terwijl Cees Lam genoegen nam met 46 punten ( Toch nog 5,11 per pijl).


3.Hoeveel pijlen heb je nodig voor exact 180 punten ?

Hier lag het gemiddelde op 14,85 pijlen, echter Nicole had er toch 24 nodig.


4.Hoeveel dubbels raak je met 9 pijlen ?

Lastig onderdeel, gemiddeld 0,85 keer. Ferry wist als enige 3 maal te scoren.


5.Hoeveel triples raak je met 9 mini-pijltjes ?

Het wordt lastiger en lastiger. Gemiddeld lukte het deze groep 0,65 keer. Nico en Robert Smit waren hier het meest bedreven (of gelukkig) in en raakten 3 keer.


6.9 pijlen met je “verkeerde”hand.

Hier gaan wat dingen opvallen. Joost gooit met links al ver onder het gemiddelde, met rechts kan hij al helemaal niet uit de voeten. Waar de groep gemiddeld op 102 uitkomt scoort Joost er slechts 50. Pieter daarin tegen toucheerde met zijn puddingarm 172 punten, terwijl hij met wat tot aan dat moment zijn goede arm leek te zijn 68 punten scoorde !!


Een kleine tussenbalans kon worden opgemaakt, de poule indeling kon worden gemaakt en voor sommigen werd al pijnlijk duidelijk dat het soms moeilijker is dan dat het er op tv uitziet. Waar Ferry, Rob, Nico, Gerben en Robert S. het beste uit deze ronde kwamen, hadden Zen, Pieter, Cees en Robert B. minder kwaliteit laten zien.


De volgende poulefase was slechts een tussenronde om de allerminst begaafde darters los te weken van de overige talentloze pijlekeilers. Na een ronde 301, best of 1 bleek al snel dat het hoofdtoernooi te hoog gegrepen was voor Nico, Cees, Ruben en Nicole. Deze vier mochten onderling gaan bepalen voor wie de 5 euro inschrijfgeld niets meer was dan een bijdrage in de kosten.


Na een knock-out ronde 301 best of 3 bleven er nog 8 dappere strijders over, die net nadat ze dachten dat het er wel eens in zou kunnen zitten die avond, te horen kregen dat de halve finalisten bekend zouden worden na een ronde 301 best of 3………….met die akelige mini-pijlen. Her en der gemopper, maar ook sprankjes hoop slopen door de Kloef. Na een aantal hilarische partijen bleven 4 toppers over : Ferry, Gerben, Rob en Robert S.


Rond half tien (ver voor op schema) vond de finale plaats tussen Gerben en Ferry. Helaas kon Gerben geen potten breken en dus zag Ferry zijn vroege aankomst op de club beloont worden met de eerste prijs. Ondertussen hadden de verliezers onderling bepaald wie er de allerslechtste was. Mede door dat het nivo hier schaamteloos laag lag, maar de pret er zeker niet minder was hebben ze hier net zo lang over gedaan als de 16 personen in de winnaarsronde om te bepalen wie de beste was. Ruben Tempelaars was de aller aller matigste van de avond en mocht een troostpakket in ontvangst nemen.


Dankzij Jan Visser en Bert Jongerden kon er genoeg gegeten en gedronken worden om na afloop nog even door te gaan met een rondje pokeren en dobbelen en uiteindelijk zijn alle deelnemers voldaan richting huis gegaan. Het was even wat anders, maar het was TOP !

Allen bedankt voor de deelname en de gezellige avond !!


De Z.K.C.Jeugd 1


Jeugd 1 heeft zijn laatste competitiewedstrijd gespeeld in een speciaal shirt, waarin zij eenmalig speelden, ter nagedachtenis aan Harry Kempers,  die deze jongens al een tijdje onder zijn hoede had, bedankt Harry,  we missen je

(Foto: Gijs Molenaar)
(Foto: Gijs Molenaar)

Clubkampioenschappen eigen klasse 2017


Op vrijdag 21 april was het weer zover. De traditionele clubkampioenschappen eigen klasse waarin alle competitiespelers in hun eigen klasse kunnen proberen de titel te verdienen.

Van de 42 mogelijke spelers deden er uiteindelijk 18 mee. Helaas een mager aantal, hopelijk dat volgend jaar meer mensen zich kunnen motiveren om mee te doen. Voor dit toernooi geldt namelijk echt hoe meer mensen hoe meer vreugd.


Om voor iedereen toch een paar leuke wedstrijden te realiseren zijn er wat klasses in een

poule samengevoegd. Uiteraard tellen de punten van de wedstrijden tussen de verschillende klasses niet mee voor het eindresultaat binnen een bepaalde klasse.


In de eerste poule van zes speelden de derde divisie en eerste klasse spelers. Nico Sentini wist de eerste prijs in de derde divisie te veroveren. In de eerste klasse was dit Ferry de Hoogen gevolgd door Monique Kievith, Jerry van Leeuwen, Robert Bunschoten en Geert Molenaar. Voor de nummers twee t/m vier was het spannend: uiteindelijk moesten de onderlinge games geteld worden.


Poule twee bestond uit drie tweede klasse spelers en om er voor te zorgen dat deze niet te snel klaar waren, mochten deze wedstrijden van best of seven spelen. Frank Hagen kwam hier het beste uit de verf, gevolgd door John Oudendorp en Marcel Molenaar.


De derde poule was voor de vierde klassers. Zes in totaal. De eerste plekken waren duidelijk: Robert Smit als eerste, Cees Lam tweede en Peter Keyer derde. Voor de laatste 3 plekken moesten de onderlinge games weer geteld worden. Hier bleek Bert van der Zwaan het grootste quotient te hebben, gevolgd door Nicole van Beurden en tenslotte Rob Barendregt.


De laatste poule (vijfde klasse) ging helaas met twee spelers van start. Dus hadden we maar besloten best of nine te gaan spelen. Tijdens de eerste wedstrijd kon de poule gelukkig nog uitgebreid worden met zesde klasser Ingeborg Rebel-Postma en zij wist daarmee de eerste prijs in die klasse in de wacht te slepen. In de vijfde klasse werd Bram Gerritse eerste en Bert Jongerden tweede.


Gijs Molenaar had deze avond de bar onder zijn hoede en wij danken hem hiervoor.


24 april


Heren 1 TTV Huizen verpulvert Pecos en stelt handhaving veilig


De slotdag van de competitie heeft geleid tot een climax voor de heren landelijk van Tafeltennisvereniging Huizen. Hoewel ze het hele voorjaarsseizoen op degradatiekoers lagen – 0 punten uit de eerste twee wedstrijden –, hebben ze nimmer de moed opgegeven. Dat betaalde zich uit in de laatste wedstrijd: met maar liefst 10 – 0 werd er gewonnen van Pecos uit Oegstgeest. Frank Bilius, Patrick Visser en Nico Sentini waren verantwoordelijk voor de dubbele cijfers op het Huizer scorebord.

Voor de veilige vierde plaats was het team ook afhankelijk van de concurrent. Victory’55 had, ondanks deze monsterscore van Huizen, aan een gelijkspel genoeg om zich te handhaven, maar bezweek onder de druk en verloor met 8 – 2.Jeugdcompetitie


De laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie is weer gespeeld en met een goed resultaat.

Huizen speelde thuis tegen De "Bijmaat "eveneens uit Huizen.

Huizen wist in ieder geval de punten in eigen huis te houden door met 6 - 4 te winnen waardoor zij 2e bleven in de poule. Zowel Koen Gerards als ook Lucas Kamp wisten 2 partijen te winnen en daar kwam nog 1 winst partij bij van Luca Wagenmakers. Ook het dubbel werd gewonnen door Luca en Koen.

Dus nu wachten op de volgende kompetitie in het najaar beginnend in Augustus.

Hopelijk komen er in die tussentijd nog wat leden bij dat we weer met wat meer teams kunnen meedoen in de kompetitie.Op de laatste wedstrijddag is er de door bardienst van 16:00 iets lekkers voorgeschoteld, Paul, Rob, Jan en Hennie bedankt!!!

(Foto: Maarten Robbers)
(Foto: Jan Visser)
(Foto: Gerben de Jong)


17 april


Huizen 1 vijfde na voorlaatste wedstrijd


Heren 1 van TTV Huizen heeft na de negende competitiewedstrijd de laatste plaats ingewisseld voor de vijfde.

Frank Bilius, Patrick Visser en Nico Sentini verloren in eigen huis met 4 – 6 van De Treffers. Ditmaal leverde Patrick met twee punten de grootste inbreng, en ook Nico kwam met een punt op het scorebord. Frank bleef individueel op nul staan, maar won samen met Patrick wel de dubbel.

Zaterdag 22 april speelt Huizen 1 de laatste wedstrijd thuis tegen de degradatiekandidaat, Pecos uit Oegstgeest. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur.


Jeugdcompetitie


De op 1 na laatste wedstrijd zit er al weer  Huizen speelde thuis tegen Smash uit Woudenberg.

Zij speelden een goede en spannende wedstrijd die uiteindelijk werd gewonnen met 7 – 3.

Hiermee bleef wel de 2e plaats behouden Koen Gerards was ook deze wedstijd in topvorm en wist al zijn partijen te winnen.

Luca Wagenmakers moest 1 keer zijn tegenstander feliciteren en Lucas Kamp moest dit 2 keer doen.

Maar door dat ook het dubbel werd gewonnen met 7 – 3 dezelfde uitslag als in Woudenberg.

Volgende week is al weer de laatste wedstrijd en die is tegen de Bijmaat  en die staat  op de 3e plaats.”

Maar als zij 2e willen worden moeten zij ons verslaan met 10 – 0 en dat zie ik toch niet zitten dus ik denk wel dat wij 2e blijven.


13 april


Aankomende weken is TTV Huizen druk met het overnemen van de gymlessen op een aantal basisscholen. De gelukkige scholen zijn deze keer De Parel, 2de Montesorischool en de Kamperfoelischool.


Als afsluiting van deze serie trainingen heeft TTV Huizen op zaterdag 13 mei een open dag voor de kinderen. Er zijn 2 sessies waaraan alle kinderen kunnen deelnemen: in de ochtend van 10.00-12.30 uur en in de middag van 13.30-15.30 uur.


9 april


TTV Huizen 1 speelt gelijk tegen Victory’55


Heren 1 van TTV Huizen heeft in de achtste wedstrijd van het seizoen de punten gedeeld met Victory’55 uit Volendam. Waar de thuiswedstrijd nog met 3 – 7 verloren ging, speelden de heren nu 5 – 5 gelijk.  Van beide kanten ging dit niet zonder slag of stoot: van de tien gespeelde partijen was alleen de laatste een driesetter, die door Frank Bilius werd verloren.

Stayer Frank was verder wel goed op dreef en nam het team aan de hand met twee winstpartijen. Kopman Gijs Molenaar en Nico Sentini voegden daar elk een punt aan toe; Gijs won zijn partij met twee punten verschil in de laatste game. Gijs en Frank pakten ook de dubbel.

Ondanks dat er niet gewonnen werd, nadert Heren 1 de 5e positie. Directe concurrent Pecos uit Oegstgeest verloor met 10 – 0 en staat nog een punt boven Huizen. Voordat deze teams het tegen elkaar zullen opnemen (in de laatste match, 22 april), speelt Huizen zaterdag 15 april tegen De Treffers uit Roelofarendsveen. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur.


Jeugdcompetitie


Het jeugdteam speelde uit tegen Shot Soest en won met 2 – 8. Koen Gerhards keerde met een hattrick huiswaarts, Luca Wagenmakers en Lucas Kamp mochten tweemaal juichen. De dubbel werd ook gewonnen.

Mede dankzij deze uitslag hebben de jongens zelfs de koppositie weten te veroveren, al zullen ze die waarschijnlijk weer moeten afstaan. Directe belager REGA uit Nijkerk staat een punt onder hen, maar die heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Zaterdag 15 april speelt het jeugdteam de voorlaatste wedstrijd thuis tegen Smash Woudenberg. Deze wedstrijd begint om 12.00 uur.


6 april


"uit-eten" tijdens laatste wedstrijd heren 1

Op zaterdag 22 april spelen de heren hun laatste, spannende, thuiswedstrijd van deze competitie. Komt allen aanmoedigen! Voor deze gelegenheid wordt er een bijzondere maaltijd gemaakt.


Daar Paul (in de keuken) en Rob (achter de bar) die dag het eten & drinken verzorgen, is gezelligheid en een vlotte bediening uiteraard gegarandeerd. Onze chef-kok Paul wil die dag iets bijzonders maken: een heerlijke "kalfs-entrecote  met aankleding". Kosten:  € 10,-


Om de inkoop goed te kunnen inschatten, willen we  weten hoeveel personen van dit aanbod gebruik gaan maken. Want we willen niemand teleurstellen (op-is-op),  maar ook niet met een vriezer vol vlees blijven zitten. Dus graag even voor-intekenen, uiterlijk 15 april. Dat kan via een berichtje aan Paul, of op een intekenlijst die in de Kloef hangt. Hopelijk tot 22 April!


2 april


Net als vorige week een vertekende nederlaag geleden, na 5,5 uur spelen stond er op het score 3-7 voor Tempo Team 2 uit Amsterdam. Nico Sentini, Patrick Visser mochten nu  1x de felicitaties in ontvangst nemen, Frank Billius verloor al zijn partijen helaas in vijven en gisteren werden er totaal 6 in vijven gespeeld, alleen Patrick deed alles in drieën. De dubbel gingen door Frank en Nico naar Huizen toe.


Als jullie ergens in het land zitten en je wilt een keer lekker uit eten, vraag het eens aan onze heren :)

Zaterdag 15 april spelen de Heren 1 weer thuis en dan tegen De Treffers 1 uit Roelofarendsveen. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur.

En vanaf 12:00 speelt het eerste jeugd thuis tegen Smash-W 1 uit Woerden


Jeugdcompetitie


Huizen 1 speelde vandaag uit in Tiel tegen de Tielse TC en zij wisten daar met ruime cijfers te winnen.

Zij verloren daar geen punten en bleven dus op de 2e plaats staan dus dat is gunstig.

Het team speelde in de normale bezetting dus met Koen Gerards en Luca Wagenmakers en Lucas Kamp.28 maart 2017


De algemene leden vergadering die sinds een aantal jaren op maandag wordt gehouden werd gisteren op maandag 27 maart gehouden en een opkomst van 30 trouwe leden konden zien en horen hoe sommige leden in het zonnetje gezet werden.


Hier kan je in het kort lezen wat er gebeurd is.

- Pieter Kos en Martin van Thoorn hebben een speldje gekregen voor hun 25-jarig lidmaatschap.

- De mentaliteitsbeker is uitgereikt aan Jeroen Blok.

- Marcel Molenaar is herkozen als bestuursvertegenwoordiger T.C.S..

- Maarten Robbers is gekozen als bestuursvertegenwoordiger T.C.J..

- Frank Hagen is gekozen tot bestuursvertegenwoordiger Z.K.C..

- Nicole van Beurden is gekozen tot bestuursvertegenwoordiger P.A.C..

- André Rebel en Rob Barendregt hebben zich aangemeld voor de kascontrolecommissie, Joost de Kleijn is reserve.

- De T.C.J. heeft zijn Visie naar 2022 gedeeld met de leden.

- Na 15 jaar heeft de website een nieuw jasje gekregen.

 

26 maart 2017


Heren van TTV Huizen begonnen gisteren aan hun returnwedstrijden en hebben een vertekende nederlaag geleden, na 5,5 uur spelen stond er op het score 2-8 voor Salamanders 2 uit Wateringen. Nico Sentini, Frank Bilius mochten beide 1x de felicities in ontvangst nemen, na vorige week een hattrick voor Patrick bleef hij deze keer op nul staan.


Zaterdag 15 april spelen de Heren 1 weer thuis en dan tegen De Treffers 1 uit Roelofarendsveen. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur.

En vanaf 12:00 speelt het eerste jeugd thuis tegen Smash-W 1 uit Woerden


Jeugdcompetitie


Eindelijk na 4 weken weer eens een thuiswedstrijd van ons jeugdteam en het was een heel leuke wedstrijd met veel strijd.

Het was een thuiswedstrijd van nr. 2 tegen de nr. 1 welke wel werd gewonnen door de nr. 1 en dat was Rega uit Nijkerk.

Zij wisten met 7 - 3 te winnen met allemaal heel spannende wedstrijden.

Zowel Luca Wagenmakers als Koen Gerards wisten elk 1 partij te winnen Lucas Kamp wist deze week niet te winnen het was allemaal net niet.

Wel werd het dubbel gewonnen door Huizen.

Er waren deze keer 5 wedstrijden in 5 games 4 wedstrijden in 4 games en slechts 1 wedstrijd in 3 games dus echt wel spannend.

De wedstrijd heeft dan ook ruim 4 uur geduurd dus dat is wel heel erg lang (normaal ong. 3 uur dus dat zegt genoeg.

Het is dus wel zo dat de nr. 1 blijft 1 en de nr.2 blijft nr.2 het verschil is nu wel opgelopen tot 10 punten.


20 maart 2017


Huizen wint hun eerste wedstrijd


Gisteren was de vijfde speelronde van Huizen 1, er werd uit gespeeld tegen Pecos 3 in Oegstgeest. Het was belangrijk om punten te pakken, want de heren staan 4 punten achter op ze om uit de degradatie te blijven. De heren beginnen steeds meer zijn draai te vinden, door hun goede vechtlus maken zij zijn tegenstanders het toch moeilijk, maar dat blijkt want gisteren hadden ze hun eerste winst partij van het seizoen.Ze begonnen wel weer met een achterstand van 0-2 maar daarna werden er 6 punten op rij gewonnen. Patrick pakte zijn eerste hattrick van het seizoen en Frank had er ook bijna maar verloor zijn eerste in vijven met 9-11 maar daarna mocht hij 2x de felicitatie in ontvangst nemen. Nico heeft maar twee keer de felicitaties mogen waarvan 1 de dubbel was samen met frank. Met deze mooie uitslag staan de heren nu ene laatste met net zoveel punten als Pecos die nu laatsten zijn.


Zaterdag 25 maart is er na 4 weken weer wat te bleven bij ons, om 12:00u speelt eerst het eerste jeugd team tegen Rega 2 en om 15:00 krijgen de heren de nummer 2 van de poule Salamanders 2 uit Wateringen.


Jeugdcompetitie


Er werd gisteren weer een wedstrijd gespeeld het was een uitwedstrijd tegen de Bijmaat uit Huizen.

Het werd een wedstrijd die niet werd gewonnen maar ook niet verloren dus speelden zij gelijk 5 - 5

Koen Gerards wist hier 2 partijen te winnen en dat deden zowel Luca Wagenmakers als ook Lucas Kamp elk 1 keer.

En doordat ook het dubbel werd gewonnen werd het toch nog 5 - 5 dus spanning genoeg.


12 maart 2017


Opnieuw nederlaag voor de heren.


De heren moesten gisteren tegen de nummer 3 in in hun poule, namelijk De Treffers (R) 1 uit Roelofarendsveen. Dat het zwaar zou zijn, was al het vermoeden. Maar met 3-7 verliezen was onverwacht. Frank Bilius, Patrick Visser en Nico wonnen allemaal 1, maar het beeld is vertekend, want er waren veel 4 & 5 setters. Het wordt de komende 6 wedstrijden knokken om niet te degraderen, maar in de achterhoede zitten ze dicht bij elkaar dus er is nog niks verloren.


Jeugdcompetitie


Er is na een paar vrije  weken weer gespeeld en ons team speelde uit in Woudenberg tegen Smash.

En dat deden zij heel goed en wisten met een winst van 7 - 3 naar huis te komen prima resultaat dus. Koen Gerards was deze week niet te verslaan hij wist al zijn partijen in zijn voordeel te beslissen. Dat deed Luca Wagenmakers 2 keer en Lucas Kamp wist deze keer 1 partij te winnen.

En ook het dubbel eindigde in het voordeel van Huizen.

Ook volgende week word er weer gespeeld en ook dan spelen zij een uitwedstrijd maar dan hoeven zij niet zo ver. Ze spelen dan gewoon in Huizen tegen de Bijmaat.


3 maart 2017


Het bestuur ontving dit droevige bericht van ons lid Harry Kempers


Na een kort ziekbed is in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen op 2 maart 2017 overleden ons lid Harry Kempers.


Harry was 25 jaar lid van onze vereniging en heeft diverse functies bekleed.

In de eerst volgende Voltreffer zullen we hierop terugkomen.


Harry is thuis, Gooierserf 220, 1276 KZ Huizen.

Er is gelegenheid om afscheid te nemen op maandagavond 6 maart of dinsdagavond 7 maart van 19.00-21.00 uur.


Een ieder wordt uitgenodigd om samen met de familie zijn leven te herdenken op vrijdag 10 maart om 13.30 uur in de aula van het Crematorium Almere, Kruidenweg 3, 1312 SR Almere.


Na afloop is er een informeel samen zijn en de mogelijkheid tot condoleren.


Op de kaart staat dat Harry van witte bloemen hield.


Wij wensen hierbij zijn vrouw, kinderen, familie en andere dierbaren veel sterkte toe<br>

in de zware en vooral moeilijke tijd die komen gaat.


Bestuur van de tafeltennisvereniging Huizen


Correspondentieadres:

Gooierserf 220, 1276 KZ Huizen


1 maart 2017


Harry Kempers 25 jarig lidmaatschap TTV Huizen


Harry Kempers is in 2017 25 jaar lid van Tafeltennisvereniging Huizen. Door speciale omstandigheden heeft het bestuur besloten het uitreiken van het 25-jarig lidmaatschap speldje naar voren te halen. In februari heeft Robert Bunschoten namens het bestuur het speldje aan Harry uitgereikt

(Foto: Jan Visser)


24 februari 2017


Paratafeltenniskampioen Trevor Hirth traint bij TTV Huizen


Australisch paratafeltennisser Trevor Hirth heeft dinsdag 14 februari getraind bij Tafeltennisvereniging Huizen.

“Trevor is een atleet met een groot talent, die alles inzet en een enorme spin aan de bal kan geven. Zijn trucs zijn moeilijk te verdedigen”, zegt Gijs Molenaar, trainer van TTV Huizen.

Trevor (32) is maar vier jaar geleden bij toeval ontdekt door een Australische paralympische trainer in Australië. Zijn leven is sindsdien compleet veranderd. Hij bezit nu al vier Australische kampioenschap medailles en nog zeven internationale medailles. Trevor traint voor twee internationale toernooien, die volgende maand in Italië en Hongarije worden gehouden. Zijn uiteindelijke doel is deelname aan de Paralympische Spelen van 2020 in Tokio.

“Ik hoop hiermee anderen met beperkingen aan te moedigen dat zij ook meedoen aan sport”, aldus Trevor. “Ik ben erg dankbaar dat de TTV zijn deuren voor mij hebben geopend en dat ik met deze sterke ploeg mocht meetrainen.”

Trevor heeft zijn eigen hashtag: #TrevToTokyo waar zijn strijd naar Tokio 2020 te volgen is.


18 februari 2017


Als hekken sluiter gingen we gisteren thuis aan onze derde speelronde, Victory '55 uit Volendam die ene laatste staat waren net als ons gebrand om voor een goeie uitslag te gaan. Frank pakte de eerst punt van seizoen, zodat Huizen eindelijk van de nul was. Maar helaas gingen daarna vier wedstrijden naar victory en keken weer naar een achterstand van 1-4. In een redelijk goed gevulde kantine won Frank zijn tweede wedstrijd en daar bleef het bij. Nico won gisteren er ook 1, Patrick speelde weer mee, maar helaas had hij nog erg last van 2 weken griep en kwam niet tot score, zodat de einduitslag 3-7 werd. De competitie gaat op 11 maart verder met een uitwedstrijd tegen De Treffer in Roelofarendsveen.


Jeugdcompetitie


Gisteren werd er ook gespeeld door onze jeugd en dat ging heel goed.

Ze speelden thuis tegen Shot uit Soest en wisten de winst thuis te houden.

Ze wonnen hun eerste wedstrijd en wel met 9 - 1 hier waren Koen Gerards en ook Lucas Kamp goed voor 3 keer winst.

Alleen Luca Wagenmakers moest 1 tegenstander feliciteren dat kwam doordat de tegenstander diverse keren op het juiste moment een kantbal of een netbal had.

Daar kan je niet tegen op dus dat was een beetje pech.

Maar met 1 wedstrijd verloren en 1 gelijk en nu 1 gewonnen gaat het dus heel niet slecht. De competitie gaat op 11 maart verder met een uitwedstrijd tegen Smash in Woerden.


13 februari 2017


Een zware nederlaag voor TTV Huizen


Heren van TTV Huizen hebben weer een zware nederlaag geleden. Zaterdag werden de heren in eigen huis, door Tempo-Team 2  uit Amsterdam met 0 – 10 verslagen. Nico Sentini, Frank Bilius en invaller Ruben Lam konden helaas niet voorkomen.

Zaterdag 18 februari spelen de Heren 1 weer thuis en nu tegen Victory '55 1 uit Volendam. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur.


Jeugdcompetitie


Er is weer competitie gespeeld bij de TTV Huizen.

Huizen 1 speelde thuis tegen de Tielse TC uit Tiel en het werd een goed resultaat.

Er werd gelijk gespeeld met 5 – 5 dus dat is best wel goed.

Er waren wel heel spannende wedstrijden bij maar dat is prima.

We hebben een achterstand van 4 – 1 weten om te buigen naar een 5 – 5 gelijkspel.

Koen Gerards was deze keer niet te verslaan en hij wist al zijn partijen te winnen en dat tegen tegenstanders die allemaal toch wel 2 koppen groter waren.

Lucas Kamp en ook Luca Wagenmakers wisten allebei 1 partij in hun voordeel te beslissen.

Het dubbel werd verloren dat was wel jammer volgende week weer een thuis wedstrijd en dan tegen Smash uit Woudenberg.   

Zaterdag 18 februari spelen de jongens thuis tegen Shot 2 uit Soest. Deze wedstrijd begint om 12.00 uur.


6 februari 2017


Opening op vrijdag

De jeugdtraining op vrijdagavond is verplaatst naar de donderdagmiddag (van 17:00 tot 18:00 uur), dit om ledenwerving technische redenen.

Vanaf vrijdag 09-02-2017 zal de bardienstmedewerker de club openen, alle lichten aan doen, koffie zetten, etc..


De competitieteams zetten zelf de tafeltennistafels op, de teams zijn hierover geïnformeerd door de T.C.S.. De bardienst start om 19:45 uur.


Als we samenwerken, staat niemand voor een dichte deur, kunnen we nog een heerlijke koffie of thee nuttigen en houden we voldoende tijd over om in te spelen.

Het bestuur hoopt op jullie begrip en medewerking.29 januari 2017


Valse start voorjaarscompetitie TTV Huizen


Heren 1 van TTV Huizen is het nieuwe seizoen in mineur begonnen. De mannen, vertegenwoordigd in de 3e divisie, werden verpletterd door Salamanders 2 uit Wateringen: ze verloren de (uit)wedstrijd met 10 – 0. Nico Sentini, Frank Bilius en invaller Ferry de Hoogen konden, ondanks een drietal gespeelde vijfsetters, een bagel op het scorebord niet voorkomen.Zaterdag 11 februari speelt Heren 1 thuis tegen TempoTeam 2 uit Amsterdam. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur.


Jeugdcompetitie


De Huizer jeugd bracht het er beter af. Weliswaar verloren zij van het Nijkerkse REGA, maar ze speelden dit seizoen dan ook voor het eerst in de 3e klasse. Koen Gerhards won zelfs 2 partijen, terwijl ook Luca Wagenmakers een punt pakte. Lucas Kamp verloor zijn enkelpartijen. Omdat de dubbel nog wel werd gewonnen, werd de eindstand bepaald op 6 – 4.Zaterdag 11 februari spelen de jongens thuis tegen Tielse TC. Deze wedstrijd begint om 12.00 uur.


VD Administraties & Belastingzaken verlengt sponsoring recreantentoernooien


VD Administraties & Belastingzaken verlengt sponsoring recreantentoernooien Oud-lid en fanatiek deelnemer aan de recreanten-toernooien van onze vereniging, Rob van Domselaar, heeft op 27 januari zijn handtekening gezet onder de verlenging van zijn sponsorcontract. Het bedrijf van Rob, VD Administraties & Belastingzaken, is hiermee het komende jaar weer verbonden aan de recreantentoernooien die door Ina en Henk georganiseerd worden. We zijn dankbaar dat Rob al jaren bijdraagt aan deze gezellige toernooien en wensen hem een sportief 2017 toe!

(Foto: Gerben de Jong)

22 januari 2017


TTV Huizen bij Afdelingskampioenschappen jeugd.


Zaterdag 21 januari 2017 waren de afdelingskampioenschappen jeugd van midden Nederland bij TTV Hilversum. Ook deden de jeugdleden van TTV Huizen aan dit tafeltennistoernooi mee. Dit was niet zonder resultaat. Koen Gerhards en Lucas Kamp vielen namelijk in de prijzen. Koen en Lucas werden tweede in de “dubbel klasse 4”. Daarnaast werd Koen eerste in zijn leeftijdsklasse “pupillen 3”, een stap hoger dan zijn tweede plaats van vorig jaar. Tevens eindigde Lucas op de derde plaats in de verzamelklasse 4. Al met al was het een zeer geslaagde dag.

(Foto: Gijs Molenaar)

22 januari 2017


Pieter Bosch is per direct de nieuwe redacteur van De Voltreffer, daarbij wordt hij ondersteund door Petra Tax en Geert Molenaar.

Maarten bedankt voor je negen jaar redactie werkzaamheden en veel succes met je nieuwe uitdaging.


21 januari 2017


Quinten van Dissel wint Clubkampioenschappen Huizen en Afdelingskampioenschappen Midden.


Vrijdag 13 januari heeft Quinten van Dissel de Algemene Clubkampioenschappen 2017 bij Tafeltennisvereniging Huizen op zijn naam geschreven. Hij won in de finale van Patrick Visser, de winnaar van de twee voorgaande edities. Het is de eerste keer dat Quinten clubkampioen is geworden.


En daarbij bleef het niet. Twee dagen later verraste hij door als achtste geplaatste speler de Afdelingskampioenschappen van regio Midden te winnen. Op weg naar de eindzege versloeg hij onder meer Ruan Greyling (finale), Jelle Goossens, Arnoud Meijer en Wouter van der Mark.

(Foto: TTV Hilversum)
(Foto: Marcel Molenaar)

5 januari 2017


3 januari was de nieuwjaarsreceptie. En weer was er een groot aantal mensen die daar weer gebruik van maakte om elkaar een goed en sportieve jaar te wensen. Ook nu weer een powerpoint presentatie van het afgelopen jaar, deze werd gepresenteerd door voorzitter Robert Bunschoten. Zie hier het jaaroverzicht 2016


1 januari 2017


E.M.T. Oliebollentoernooi weer succes Als afsluiter van ieder jaar hield TTV Huizen ook in 2016 voor de 64e keer het Oliebollentoernooi, gesponsord door administratiekantoor E.M.T. Donderdag 29 december speelden de senioren niet-leden en vrijdag 30 december speelden de jeugd en (’s avonds) senioren leden. Bij het jeugdtoernooi werd 1e Lucas Kamp en 2e Naomi Schardijn. Bij de senioren leden werd 1e Patrick Visser, 2e Edwin van Dijk, 3e Quinten van Dissel en 4e Pieter Bosch. Tijdens beide toernooien werden er oliebollen geserveerd, gesponsord door Bakker Bakke uit het Holleblok.


Pieter Riepma van EMT Administraties en belastingen kreeg van voorzitter Robert Bunschoten bloemen uitgereikt als dank voor de sponsoring van de EMT bedrijven- en oliebollentoernooien.

Zelf deed Pieter ook mee aan het toernooi.

Voor meer foto's staan in het fotoboek, voor de jeugd zie hier hier en de senioren hier.

(Foto: Nicole van Beurden)
(Foto: Marcel Molenaar)