corona

TTV HUIZEN – SAMENVATTING CORONA PROTOCOL

Laatste wijziging op vrijdag 16 oktober 2020

Extra verscherpte corona maatregelen, die door overheid per 13 oktober heeft afgekondigd.

• Alle competities voor jeugd en senioren zijn stilgelegd
  • Kantine blijft dicht
  • Douches en Kleedruimtes zijn dicht maar de wc mag gebruikt worden
  • Trainen voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden

Extra verscherpte corona maatregelen, die door overheid per 28 september heeft afgekondigd.

•  Kantines is gesloten tot nader order
  • Beperking tot maximaal 30 mensen per ruimte
  • Geen supporters bij sportwedstrijden.

Kinderen tot 13 jaar

• Bij verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn), of bekende hooikoortsklachten, dan mag hij of zij (kinderen tot 13 jaar) naar de kinderopvang, naar de basisschool of naar sporttraining/wedstrijd. Het kind hoeft niet getest te worden op corona. Dit geldt niet als het kind een nauw contact is van iemand die corona heeft. Of als het kind bij iemand woont die koorts heeft of benauwd is. Dan moet hij of zij thuisblijven. Deze richtlijn is geldig in heel Nederland.

• Wij hanteren de richtlijnen van de RIVM en NOC NSF.
  • Voor iedereen geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.
  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen.
  • Houd 1,5m afstand met personen van 18 jaar en ouder.
  • Vermijd drukte
  • Was je handen met water en zeep, vóórdat je gaat spelen en ook ná het spelen.
  • Schud geen handen en geen ‘high-fives’
  • De corona coördinator is het eerste aanspreekpunt voor de gemeente. Lennard van Leuven zal deze rol binnen de Tafeltennisvereniging Huizen vervullen.
  • De corona verantwoordelijke is aanwezig binnen de vereniging en is eerste aanspreekpunt tijdens de activiteiten voor bijvoorbeeld BOA en zal tevens toezien op het naleven van de regels. Wanneer de bar/kantine geopend is zal de barvrijwilliger deze rol binnen de Tafeltennisvereniging Huizen vervullen. Tijdens jeugdtrainingen buiten de openingstijden van bar/kantine zal de trainer deze rol binnen de Tafeltennisvereniging Huizen vervullen.

Aankomst

• Registratie + gezondheidscheck bij entree van de TTV Huizen accommodatie.
  • Wij verzoeken iedereen in de aankomsthal alvorens door te lopen naar de kantine eerst het registratieformulier(tje) in te vullen en te deponeren in de hiervoor bestemde gesloten box welke staat op de tafel in de entree.
  • De TTV Huizen Corona coördinator zal zorgdragen dat deze gegevens wanneer niet benodigd uiterlijk na 4 weken worden vernietigd.

• Bij de jeugdcompetitie mogen er maar 2 begeleiders in de zaal.
  • Tijdens de trainingen en competitie mogen er geen ouders kijken i.v.m de beperkte ruimte in de kantine. Dit geldt ook voor de bezoekende verenigingen.
  • De tafeltennistafel, tafeltennisbal en evt andere gebruikte benodigdheden na gebruik schoonmaken alvorens de volgende personen gebruik hiervan kunnen maken. Hiervoor zijn schoonmaak voorzieningen aanwezig in de zalen.
  • Geen zweethanden afvegen op de tafel. Gebruik een eigen handdoek hiervoor

Kantine en kleedruimte

• In de kantine is de opzet van de tafels en stoelen bekeken en opnieuw ingedeeld rekening houdend met de 1,5 meter afstand.
  • De hygiëneregels zullen op posters zichtbaar bij de ingang en in de kantine.
  • Er is 1 afhaalpunt bij de bar aangewezen voor het bestellen en ophalen van een bestelling. Door middel van “signage” op de grond duidelijkheid met betrekking tot houden van 1,5 meter afstand in een eventuele wachtrij..
  • Verkoop vind zo veel mogelijk plaats in verpakte etenswaar en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van flesjes/blikjes.
  • Er zullen voldoende schoonmaakmiddelen in de kantine aanwezig zijn met betrekking tot het schoonmaken/na gebruik van tafel en stoel in de kantine. Het schoonhouden hiervan na gebruik wordt gedaan door de gebruikers, de barvrijwilliger zal hier toezicht op houden. De barvrijwilliger is verantwoordelijk voor de hygiëne van de bar en de keuken.
  • De toiletten en kleedkamers van de gymzaal grenzend aan de kantine zullen open zijn en kunnen worden gebruikt (respecteer de regel houd 1,5 meter afstand met personen van 18 jaar en ouder). We willen het gebruik van de kleedkamers voorlopig zo veel mogelijk beperken en douchen is nog niet mogelijk. Dit betekend dat we stimuleren dat sporters bij de accommodatie arriveren en weer verlaten in sportkleding, omkleden gebeurt thuis. Alleen het wisselen van buitenschoeisel naar sportschoenen vindt plaats in de kleedkamers.

Alleen met zijn allen kunnen we ervoor zorgen dat we in een veilige omgeving kunnen sporten en het gezondheidsrisico tot een minimum beperken. Alvast bedankt voor het respecteren van dit protocol. Uitgebreide proctocol klik hier.

Bestuur Tafeltennisvereniging Huizen.

Holleblok 4 (ingang via Vecht)

Privacy verklaring